Omgevingsdienst regio Utrecht

De inhoud is actueel en consistent. Door die dynamiek raken medewerkers er niet snel op uitgekeken; er is altijd wel iets nieuws te zien.

Omgevingsdienst regio Utrecht

Het intranet van de Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) is actueel, het laatste nieuws is hier altijd op te lezen. Maar wanneer je zeker wilt weten dat het belangrijkste nieuws wordt gelezen door de medewerkers, is dat niet genoeg. Narrowcasting moest de essentiële informatie intern behapbaar maken.
 
Medewerkers worden over het algemeen al overspoeld met informatie binnen de organisatie”, vertelt Heidi Geurtsen, communicatiemedewerker bij Omgevingsdienst regio Utrecht (Odru). “Om toch onderscheid te kunnen maken tussen handige weetjes en écht belangrijke informatie, dienen de schermen bij de ingang en de twee vleugels.” Door met afbeeldingen en korte tekst de aandacht te trekken, zorg je dat medewerkers het nieuws op het intranet uitgebreider lezen.
 
Waar Geurtsen eerst een voortrekkersrol speelde in het delen van informatie, komt er nu juist veel input voor de content vanuit de werkvloer. “Doordat je er zelf zo actief mee bezig bent, zien mensen direct resultaat. Dat stimuleert om zelf ook content aan te leveren!” Wanneer het nieuws geschikt is voor de schermen, staat zo’n bericht er maximaal 2 á 3 dagen op. Het uploaden van de berichten zelf is zo gebeurd: “De templates werken ontzettend makkelijk en de software is heel intuïtief. Je bent eigenlijk meer tijd kwijt om de tekst zo kort mogelijk te maken!” Dat heeft voor een deel met de software te maken, maar ook met de opbouw van de templates. “ScreenCom heeft mooie templates voor ons gemaakt in de huisstijl van Odru en heldere instructies over hoe je hier eigen content in plaatst.” Het voordeel hiervan is dat de inhoud actueel is en consistent. Door die dynamiek raken medewerkers er niet snel op uitgekeken; er is altijd wel iets nieuws te zien. “Toch willen we gaan kijken hoe we het in de toekomst nóg visueel aantrekkelijker kunnen maken.”
 
Extra toepassingen
Wat er dan precies op de schermen draait? Introducties van nieuwe medewerkers, werkgerelateerde actualiteiten en een balk met de laatste berichten van RTV Utrecht. De communicatie is dus specifiek gericht op medewerkers zelf.
 
Oplossing
 • Samsung smart signage displays
 • MagicInfo met een on premise installatie
 • Templates in eigen huisstijl
 • Support on demand
 
Doelen met digital signage
 • Verbeteren van interne communicatie
 • Essentiele informatie intern behapbaar maken
 • Sfeer neerzetten
 
Voordelen
 • Mogelijkheid tot automatiseren
 • Tekst- beeldcombinaties
 • Meer contact op de werkvloer
 • Het werkt heel eenvoudig
 • Content verschijnt direct op de displays

Laatste projecten

Digital signage in snackbar Andermaaltje

Je ziet het steeds vaker: professionele displays in de snackbar. Iets wat vroeger voorbehouden was voor bedrijven in het hogere segment, heeft nu ook zijn weg gevonden in het mkb. 

Meer over snackbar Andermaaltje
Kuhn Geldrop

Producent van landbouwwerktuigen Kuhn in Geldrop zocht een manier om medewerkers op een waardevolle manier te infomeren van bedrijfsbezoeken, nieuwsberichten en personeelscijfers. 

Kuhn Geldrop
Omgevingsdienst regio Utrecht

Narrowcasting maakt essentiële informatie intern behapbaar binnen de Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU). 

Meer over ODRU

Digital signage binnen jouw bedrijf? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies!