Digital signage in snackbar Andermaaltje

Deze nieuwe snackbar in Stadskanaal werkt niet met een vitrine. Naast de hoge aanschafwaarde, zorgt het koelsysteem namelijk voor hoge energiekosten. Maar hoe stel je gasten dan alsnog op de hoogte van het assortiment? Snackbar Andermaaltje zag de voordelen van narrowcasting.

Digital signage in snackbar Andermaaltje

Je ziet het steeds vaker: professionele displays in de snackbar. Iets wat vroeger voorbehouden was voor bedrijven in het hogere segment, heeft nu ook zijn weg gevonden in het mkb. De verklaring? Schermen zijn de afgelopen jaren dynamischer, stabieler en vooral voordeliger geworden.
 
Uitdaging: 
Deze nieuwe snackbar in Stadskanaal werkt niet met een vitrine. Naast de hoge aanschafwaarde, zorgt het koelsysteem namelijk voor hoge energiekosten. Maar hoe stel je gasten dan alsnog op de hoogte van het assortiment? En hoe communiceer je de prijzen en acties op een overzichtelijk manier? Snackbar Andermaaltje zag de voordelen van narrowcasting. 
 
Opdrachtgever
Klant: Snackbar Andermaaltje
Locatie: Stadskanaal
Branche: Horeca
 
Oplossing
  • MagicInfo met onsite installatie
  • Support
  • Templates
Doelen met digital signage
  • Stimuleren tot aankoop
  • Wachttijdverzachting
  • Aankleding in eigen look & feel
Voordelen
  • Energiezuinig
  • Dynamisch
  • Templates voor consistente uitstraling
Over
Snackbar Andermaaltje is het broertje van Eetcafé ’t Gemaaltje, een bekende naam in Stadskanaal. De concepten zijn in huisstijl het spiegelbeeld van elkaar en bedienen elk een andere wijk, maar bieden hetzelfde assortiment tegen dezelfde prijzen.
 
Uitdaging
Hoe stel je bezoekers op een nieuwe manier op de hoogte van het standaard assortiment wanneer je geen vitrine hebt? Met drukwerk ben je voor de kleinste wijziging al veel geld kwijt en krijtbordjes in de zaak steeds handmatig bijwerken is tijdsintensief. Het werken met schermen leek een logische oplossing en doet bovendien wonderen voor de uitstraling.
 
Trend: schermen in de snackbar
Je ziet het steeds vaker: professionele displays in de snackbar. Iets wat vroeger voorbehouden was voor bedrijven in het hogere segment, heeft nu ook zijn weg gevonden in het mkb. De verklaring? Schermen zijn de afgelopen jaren dynamischer, stabieler en vooral voordeliger geworden.
 
Voor een snackbar zonder vitrine, kan het lastig zijn om de producten aan de man te brengen. Jan Nijhoff van Snackbar Andermaaltje was al langere tijd bekend met ScreenCom, waardoor de optie van displays in de zaak een logische was. Niet alleen wordt het assortiment op die manier duidelijk gecommuniceerd naar de klant, ook zorgen de templates in eigen look en feel voor een eigen stijl aan de zaak.
 
Visuele verleiding van de klant
Een rij van 5 schermen, schuin boven de bakwand, zorgt voor een optimale display. Eén van de schermen combineert nieuwsberichten met video’s van aanbieding en vormt zo een commerciële vorm van wachttijdverzachting. De overige displays tonen het actuele assortiment van de snackbar met afbeeldingen van de content studio. Ondersteuning in realtime aanpassen van de content gebeurt door ScreenCom.
 
Het grootste voordeel zit hem in de flexibiliteit, vertelt eigenaar Jan Nijhoff: “Voor prijswijzigingen of nieuwe aanbiedingen ben ik niet meer afhankelijk van drukwerk.” Door het visuele karakter van de displays, worden bezoekers ook meer verleid tot aankoop van de producten. Iets dat Jan duidelijk merkt in de praktijk: “Toon een foto van snacks op de schermen en je ziet direct invloed op de verkoop!”
 
Ondersteuning en toekomstplannen
“De ondersteuning vanuit ScreenCom is goed: één telefoontje en het wordt opgelost”, aldus Jan. Daarmee is het een oplossing voor de lange termijn. Toch zou hij in de toekomst misschien wel kiezen voor grotere displays in de zaak. Maar voor de gemiddelde bezoeker is het scherm nu waarschijnlijk al groter dan de maag.

Bekijk hier de volledige casestudy!

Laatste projecten

Digital signage in snackbar Andermaaltje

Je ziet het steeds vaker: professionele displays in de snackbar. Iets wat vroeger voorbehouden was voor bedrijven in het hogere segment, heeft nu ook zijn weg gevonden in het mkb. 

Meer over snackbar Andermaaltje
Kuhn Geldrop

Producent van landbouwwerktuigen Kuhn in Geldrop zocht een manier om medewerkers op een waardevolle manier te infomeren van bedrijfsbezoeken, nieuwsberichten en personeelscijfers. 

Kuhn Geldrop
Omgevingsdienst regio Utrecht

Narrowcasting maakt essentiële informatie intern behapbaar binnen de Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU). 

Meer over ODRU

Digital signage binnen jouw bedrijf? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies!