Veelgestelde vragen

Kan ik de software van Magic Info ergens downloaden?
De Magic Info Software is niet gratis te downloaden. Screencom levert Magic Info Software tegen jaarlijkse licentiekosten, al dan niet in combinatie met een training en support.

Hoe kan ik de Magic Info Author verkrijgen?
De Magic Info Author ontvangt u bij aanschaf van Magic Info software en is niet los verkrijgbaar.

Wat is een author?
Een author is een programma om de inhoud van uw scherm(en) te bewerken. Letterlijk betekent author in het Nederlands auteur, net als bij een boek bepaalt u met de author-software in dit geval de inhoud van een scherm.

ScreenCom biedt meerdere varianten van een author.

1. ScreenCom Connected – Een online variant die platformonafhankelijk werkt. Als u toegang heeft tot internet en een browser opent, kunt u met ScreenCom Connected de inhoud van uw scherm(en) bepalen.
  2. Magic Info Author – Een offline variant die u kunt installeren op een Windows computer. (De Magic Info Author werkt niet op een Apple). De Magic Info Author is een zeer uitgebreide author waarmee u de playlist naar eigen wens kunt inrichten.
  3. Magic Info online Author – Een online variant die u kunt benaderen vanuit Magic Info Server. Deze online variant is beperkter dan de offline variant, de Magic Info Author.

Waarom zou ik via een server inhoud plaatsen op een scherm?
Om op afstand de inhoud van uw scherm(en) te bepalen dient u gebruik te maken van een server. Hiernaast biedt een server de volgende mogelijkheden:

• backup van inhoud
  • volgens een schema inplannen van inhoud
  • periodiek afspelen van inhoud
  • op afstand support door de specialisten van ScreenCom.

Wat is webbased content?
Webbased content is inhoud die van externe html- / xml-bronnen wordt opgenomen op de schermen. Denk hierbij aan weersvoorspellingen, filemeldingen, vertrektijden van treinen, nieuwsberichten, et cetera. Vaak wordt dit ingericht middels een API. ScreenCom biedt verschillende API’s standaard aan, maar maatwerk is altijd mogelijk.

Welke bestandsformaten worden ondersteund?
Er worden veel bestandstypes ondersteund, al gaat onze voorkeur uit naar een aantal formaten. Deze hebben wij hieronder weergegeven.

Afbeeldingen (stilstaand) jpg, png, gif (LET OP! 72dpi)

Videobestanden (bewegend):

MP4 (h.264 codec) u kunt video’s significant verkleinen door te werken met een extern programma als handbrake. Deze gooit alle metadata weg en maakt het bestand een stuk kleiner in gebruik.

Flash/ SWF:

Wordt ondersteund door Magic Info, niet door ScreenCom Connected.

Powerpoint/Excel /Word/PDF: Wordt ook ondersteund door Magic Info, niet door ScreenCom Connected.

Wat zijn HTML widgets?
HTML widgets zijn standaard voorgeprogrammeerde onderdelen die gekoppeld zijn aan een externe partij. Denk hierbij aan webcams, eredivisie uitslagen, NOS nieuws, Nu nieuws, et cetera. Deze lijst zal steeds verder uitgebreid worden. Standaard wordt een aantal widgets meegeleverd.

Wat  betekent "meerdere lagen support"?
Als u inhoud maakt met een author, dan kunt u afhankelijk van de author inhoud bij wijze van spreken "over elkaar" plaatsen. Dit betekent dat video bijvoorbeeld onder een logo kan staan, of dat u een belangrijke mededeling over standaard inhoud heen kunt plaatsen.

Kan ik ook TV kijken met Samsung Smart Signage schermen?
Ja, dat kan. De schermen zijn echter niet uitgerust met een tuner, dus die moet u zelf aansluiten. Mits u dit doet fungeert het scherm als een volwaardige TV. Met Magic Info kunt u zelfs gebruik maken van PiP (Picture in Picture).

Wat betekent PiP?
PiP betekent Picture in Picture. Met PiP kunt u bijvoorbeeld een beveiligingscamera of een digitale tuner die aan de HDMI ingang van het scherm aangesloten is, in een kleiner venster in het beeld zetten. Dit wordt goed ondersteund door Magic Info.

Wat zijn overgangseffecten?
Overgangseffecten zijn in te stellen als u in uw afspeellijst van de ene naar de andere inhoud gaat. U heeft dus een alternatief voor de eenvoudige wisseling tussen het ene beeld en het andere.

Welke controle is er over de schermen betreft Timer+settings?
Elk Samsung LFD scherm is uitgerust met on- en off timer functie. Per scherm is de tijd dus in te stellen. Tevens beschikken de schermen over een vakantieschema waarmee u de schermen ook zo in kunt stellen dat de schermen tijdens de vakantieperiode uit staan. Deze settings zijn via de Magic Info Server ook in te stellen. Via ScreenCom Connected kunt u tot op heden de schermen nog niet instellen.

Is er een Samsung App voor remote beheer?
Samsung heeft een app beschikbaar voor remote beheer. ScreenCom adviseert echter niet om deze app te gebruiken. De functionaliteiten zijn erg summier en vaak veranderen de standaard instellingen wat vaak leidt tot problemen.

Kan er support geleverd worden op afstand? Is schermmonitoring op afstand mogelijk?
Ja, ScreenCom kan in de meeste gevallen remote support verlenen. Dit valt buiten de standaard hostingtarieven.

Heeft u een externe PC nodig naast uw scherm?
De Smart Signage schermen van Samsung en de software van ScreenCom en Samsung maken het mogelijk dat het scherm compleet op de hardware draait die in het scherm aanwezig is. Dit betekent dat een extra computer niet nodig is! In sommige gevallen wordt gebruik gemaakt van Magic Info Premium. Dan is het wel nodig om een extra computer, een zogenaamde SBB, te gebruiken.

Wat is "CMS op maat met eigen templates"?
In de markt worden veel oplossingen voor digital signage of narrowcasting geboden met een standaard lay out. U kunt deze narrowcasting-ontwerpen vaak niet naar uw eigen hand zetten. Alle producten die ScreenCom levert, worden met een set basistemplates geleverd in uw eigen huisstijl. Op deze manier past de signage altijd in uw eigen huisstijl en marketingmix.

Is het mogelijk om met rechten te werken? Is uitgebreid user-management mogelijk?
Hoe wilt u uw gebruikersrechten regelen? Één van de meest belangrijke vragen die u zich voor de aankoop moet afvragen is hoe u uw gebruikersrechten wilt gaan inrichten. Hoeveel mensen mogen administrator rechten hebben, zijn er specifieke gebruikers per locatie of per scherm? Met user management kunt u het systeem zo inrichten dat gebruikers alleen datgene kunnen en mogen doen wat u ook wilt. Vanzelfsprekend ondersteunt ScreenCom bij de implementatie.

Is (half) geautomatiseerd maatwerk mogelijk?
Iets wat vaak wenselijk is bij infocasting, is het tonen van informatie gekoppeld aan een database of koppeling. Hier zijn vele voorbeelden van denkbaar, maar de essentie van infocasting is het automatisch publiceren van berichten zonder dat u daar handmatig tekst of beeld in hoeft aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan de aankomst- en vertrektijden in een vluchthaven als Schiphol, maar ook het uitlezen van Google Analytics zodat SEO/SEA specialisten direct kunnen zien welke doelen behaald worden in een webshop.

Is het mogelijk een videowall te configureren zonder extra computers?
Ja, de nieuwe Smart Signage schermen van Samsung (UED en UDD lijn) zijn zo in te stellen dat ze zonder extra computer(s) of kabels als videowall te gebruiken zijn. Voorwaarde is dan wel dat ze gekoppeld worden aan een Magic Info Server. Wij adviseren de cloud servers van ScreenCom, welke hiervoor optimaal ingericht zijn.

Heeft u aanvullende vragen of opmerkingen? Mail ons! Wij houden ons aanbevolen voor uw feedback en beantwoorden u met plezier!

Digital signage binnen jouw bedrijf? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies!