Toepassingen van Narrowcasting #2: Infocasting

Ook op stations wordt veelvuldig gebruik gemaakt van zogenaamde ‘infocasting’

Toepassingen van Narrowcasting #2: Infocasting

Er is bijna geen beter moment om een boodschap over te brengen dan tijdens een lange, saaie treinreis. Dat heeft de NS ook door. Opvallend feit: de nadruk ligt hier niet op reclame maken, maar op informatie delen...

Infocasting: informatieve zoethoudertjes op reis

Sinds een aantal jaar heeft de NS in elke coupe schermen hangen waar actuele vertrektijden, informatie over storingen en de laatste nieuwsberichten langskomen. Korte en relevante boodschappen, die ook op bewegend scherm makkelijk te verwerken zijn voor de reizigers. Maar ook op stations wordt veelvuldig gebruik gemaakt van zogenaamde ‘infocasting’. Denk aan borden die afwisselend vertrektijden, advertenties en nieuws tonen in een stationshal. 

Het mes snijdt bij infocasting aan twee kanten. Enerzijds biedt het de mogelijkheden ruimte te verhuren aan adverteerders, die betalen voor aandacht op drukbezochte plekken. Anderzijds verzacht je hiermee de wachttijd van reizigers, die door de schermen nu iets te doen hebben terwijl ze wachten op de trein of tot ze hun bestemming bereiken.

Wachttijdverzachting in winkels, horeca en wachtkamers

Ook in restaurants, winkels en wachtkamers wordt infocasting veelvuldig toegepast. Er zijn restaurants waar je nieuws kunt lezen in de tijd dat je eten wordt bereid, winkels waarin je het assortiment alvast kunt bekijken en wachtkamers waarin schermen de functie van magazines vervullen. 

Ontdek de mogelijkheden van narrowcasting als informatief medium

Gebruik maken van de voordelen van narrowcasting om klanten te informeren? Neem contact op met ScreenCom voor een offerte, of ga met ons in gesprek!

Laatste nieuwsberichten

6 verschillen tussen een digital signage display en tv

Mensen hebben de neiging om te denken dat er geen groot verschil zit tussen een digital signage-display en een normale consumenten tv. Het zijn toch allebei schermen? Klopt, maar er zijn absoluut verschillen. In dit artikel benoemen we 6 opvallende verschillen.

 

Lees meer
6 manieren waarop digital signage kan leiden tot meer omzet voor retailbedrijven

Digital signage wordt inmiddels in verschillende bedrijven en branches ingezet. Veel retailbedrijven willen niet meer zonder. Hun scherm heeft een belangrijke plek in de winkel gekregen. Dat is niet voor niks. Ze zien het voordeel terug in hun omzet. 

Lees meer
Waarom digital signage onderdeel moet zijn van uw marketingstrategie?

Marketingstrategieën die worden ondersteund door digital signage leveren meer op!

Lees meer
4 manieren om een welkomstboodschap te maken

Het creëren van een welkomstboodschap hoeft helemaal niet veel inspanning te vragen. Handmatig kan er een boodschap worden gemaakt, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om dit te automatiseren.

Lees meer
MagicINFO 7, meer nieuwe features voor volledig beheer

Download the nieuwste MagicINFO 7.1 versie en ontdek nieuwe features zoals content lock, uitgebreidere user rechten en verbeterde API's voor content automatisering.

Lees meer
Dynamische interactie tussen klant en display

ScreenCom heeft Near Field Communications (NFC) -tags technologie gecombineerd met MagicINFO. Die combinatie zorgt ervoor dat statische smart signage-netwerken veranderen in dynamische points of sales. 

Lees meer

Do you want to become partner? Please get in contact with us!