Toepassingen van Narrowcasting #2: Infocasting

Ook op stations wordt veelvuldig gebruik gemaakt van zogenaamde ‘infocasting’

Toepassingen van Narrowcasting #2: Infocasting

Er is bijna geen beter moment om een boodschap over te brengen dan tijdens een lange, saaie treinreis. Dat heeft de NS ook door. Opvallend feit: de nadruk ligt hier niet op reclame maken, maar op informatie delen...

Infocasting: informatieve zoethoudertjes op reis

Sinds een aantal jaar heeft de NS in elke coupe schermen hangen waar actuele vertrektijden, informatie over storingen en de laatste nieuwsberichten langskomen. Korte en relevante boodschappen, die ook op bewegend scherm makkelijk te verwerken zijn voor de reizigers. Maar ook op stations wordt veelvuldig gebruik gemaakt van zogenaamde ‘infocasting’. Denk aan borden die afwisselend vertrektijden, advertenties en nieuws tonen in een stationshal. 

Het mes snijdt bij infocasting aan twee kanten. Enerzijds biedt het de mogelijkheden ruimte te verhuren aan adverteerders, die betalen voor aandacht op drukbezochte plekken. Anderzijds verzacht je hiermee de wachttijd van reizigers, die door de schermen nu iets te doen hebben terwijl ze wachten op de trein of tot ze hun bestemming bereiken.

Wachttijdverzachting in winkels, horeca en wachtkamers

Ook in restaurants, winkels en wachtkamers wordt infocasting veelvuldig toegepast. Er zijn restaurants waar je nieuws kunt lezen in de tijd dat je eten wordt bereid, winkels waarin je het assortiment alvast kunt bekijken en wachtkamers waarin schermen de functie van magazines vervullen. 

Ontdek de mogelijkheden van narrowcasting als informatief medium

Gebruik maken van de voordelen van narrowcasting om klanten te informeren? Neem contact op met ScreenCom voor een offerte, of ga met ons in gesprek!

Laatste nieuwsberichten

Display Power BI dasboards met MagicINFO

Meten is weten en kennis is kracht. Vandaag de dag zijn er diverse softwarepakketten op de markt om inzicht te geven in uw bedrijfsgegevens en deze op een aantrekkelijke en slimme manier weer te geven zodat u in staat bent om gefundeerde beslissingen te nemen voor iedere afdeling.

Lees meer
Webinar MagicInfo 6 - nieuwe data bekend

Ontdek MagicInfo of leer MagicInfo nog beter kennen tijdens het webinar MagicInfo. Gegeven door de consultant van MagicInfo Services. 

Lees meer
Features van MagicINFO 7 gedemonstreerd op ‘s werelds grootste AV beurs!

De zestiende ISE (Integrated Systems Europe) heeft plaatsgevonden in de RAI Amsterdam. Het is ‘s werelds grootste audiovisuele beurs. Dit jaar zijn er maar liefst 80.000 bezoekers geweest. 

Lees meer
Developer vacancy - 40hrs/week

At ScreenCom our developers work together to provide the best solutions for our customers. We are looking for a developer to join our team. 

Lees meer
Samsung blijft in de toppositie van de digital signage-markt!

Volgens IDC (International Data Corp) heeft Samsung de toppositie in de digital signage-markt opnieuw veiliggesteld in 2Q18.

Lees meer
Databeveiliging en MagicInfo

Dataveiligheid staat hoog op de agenda bij veel organisaties. Netwerken van organisaties zijn steeds beter beveiligd. Hoe veilig is MagicInfo als narrowcastingsysteem en is de MagicInfo software geschikt voor streng beveiligde netwerken? 

 

 

Lees meer

Reseller van MagicInfo worden? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies!