Toepassingen van narrowcasting #3: Wachttijdverzachting

Goede narrowcasting verandert een negatieve tijdsperceptie van de klant in een positieve tijdsperceptie

Toepassingen van narrowcasting #3: Wachttijdverzachting

Het proces van wachten, vaak een groot frustratiepunt van klanten, kan met narrowcasting een stuk aangenamer worden. Digital signage wordt steeds meer gebruikt in wachtkamers, om de tijdsperceptie van klanten en gasten te veranderen. 

De Privé en de Story behoren tot het verleden

Een halfuur lijkt lang wanneer je niets te doen hebt, maar dat wordt heel anders wanneer je waardevolle content te zien krijgt. Dat mes snijdt aan twee kanten, want dit geeft je tegelijk de mogelijkheid te vertellen wat je wilt vertellen. Doe je dit goed, koppel je die positieve ervaring aan jouw product, dienst of organisatie.

Denk aan het gemeentehuis, waar je na het trekken van een nummertje nog even nieuwsberichten te lezen krijgt en informatiefilmpjes kunt kijken. En las je bij de kapper vroeger de Privé en de Story, kun je nu handige tips krijgen voor het onderhouden van het perfecte kapsel.

De voordelen van digital signage voor wachttijdverzachting

  • Goede narrowcasting verandert een negatieve tijdsperceptie van de klant in een positieve tijdsperceptie: voor zijn gevoel hoeft de klant minder te wachten wanneer er iets is om naar te kijken.
     
  • Het publiek dat je aanspreekt, is aandachtiger dan het gemiddelde publiek. Je weet immers dat de kijker op het moment van uitzenden weinig tot niks te doen heeft, dus zal de boodschap op jouw scherm meer aandacht krijgen.
     
  • Het verzachten van de wachttijd kan, wanneer goed gedoseerd, makkelijk worden gecombineerd met informatievoorziening en verkoopstimulatie. Twee vliegen in één klap!

Ontdek de mogelijkheden van narrowcasting voor wachttijdverzachting

Gebruik maken van de voordelen van digital signage voor wachttijdverzachting? Neem contact op met ScreenCom voor een offerte, of ga met ons in gesprek!

Laatste nieuwsberichten

6 verschillen tussen een digital signage display en tv

Mensen hebben de neiging om te denken dat er geen groot verschil zit tussen een digital signage-display en een normale consumenten tv. Het zijn toch allebei schermen? Klopt, maar er zijn absoluut verschillen. In dit artikel benoemen we 6 opvallende verschillen.

 

Lees meer
6 manieren waarop digital signage kan leiden tot meer omzet voor retailbedrijven

Digital signage wordt inmiddels in verschillende bedrijven en branches ingezet. Veel retailbedrijven willen niet meer zonder. Hun scherm heeft een belangrijke plek in de winkel gekregen. Dat is niet voor niks. Ze zien het voordeel terug in hun omzet. 

Lees meer
Waarom digital signage onderdeel moet zijn van uw marketingstrategie?

Marketingstrategieën die worden ondersteund door digital signage leveren meer op!

Lees meer
4 manieren om een welkomstboodschap te maken

Het creëren van een welkomstboodschap hoeft helemaal niet veel inspanning te vragen. Handmatig kan er een boodschap worden gemaakt, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om dit te automatiseren.

Lees meer
MagicINFO 7, meer nieuwe features voor volledig beheer

Download the nieuwste MagicINFO 7.1 versie en ontdek nieuwe features zoals content lock, uitgebreidere user rechten en verbeterde API's voor content automatisering.

Lees meer
Dynamische interactie tussen klant en display

ScreenCom heeft Near Field Communications (NFC) -tags technologie gecombineerd met MagicINFO. Die combinatie zorgt ervoor dat statische smart signage-netwerken veranderen in dynamische points of sales. 

Lees meer

Do you want to become partner? Please get in contact with us!