Toepassingen van narrowcasting #4: branding en storytelling

Niet de functies en de prijs, maar het verhaal om het product heen wordt verteld.

Toepassingen van narrowcasting #4: branding en storytelling

Marketing bevindt zich in een nieuwe fase ten opzichte van een aantal jaar geleden. Was het vroeger belangrijk dat mensen je merknaam kenden, wil je nu dat het verhaal áchter je merk in het hoofd van je doelgroep zit. Met narrowcasting vertel je jouw verhaal pas echt overtuigend. 

Vertel het verhaal dat mensen willen horen

Dat het kopen van een nieuwe auto anders is dan het bestellen van een halfje wit, dat weten we al langer. Of mensen kiezen voor een Toyota Prius of een Audi R8 hangt niet af van het beste product, maar wat het beste bij ze past. Vandaar dat je in een autogarage geen prominente advertenties ziet, maar schermen met sfeervideo’s die de auto in een aansprekende context plaatsen. 

Steeds meer producten gaan naar branding en storytelling. Denk aan kauwgum, iphones en sportdrank: niet de functies en de prijs, maar het verhaal om het product heen wordt verteld. 

Geen lineair verhaal

Narrowcasting leent zich heel goed voor dit soort sfeer- en lifestylevideo’s: ze volgen over het algemeen geen lineair verhaal en werken goed om een ruimte op te vullen. Denk bijvoorbeeld aan kledingzaken, die vaak werken met opvallende schermen. Deze doen met de juiste kleuren, lettertypes en modellen meer dan informeren: ze dragen bij aan de stijl van de winkel.

Branding en storytelling via narrowcasting? Dat brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Speel in op het onbewuste gevoel van consumenten
  • Vertel je verhaal met mooie sfeerbeelden
  • Trek de aandacht met bewegend beeld
  • Sla twee vliegen in één klap: goede content is tegelijk het interieur!

Ontdek de mogelijkheden van narrocasting als branding & storytelling

Gebruik maken van de voordelen van narrowcasting om klanten te overtuigen? Neem contact op met ScreenCom voor een offerte, of ga met ons in gesprek.

Laatste nieuwsberichten

6 verschillen tussen een digital signage display en tv

Mensen hebben de neiging om te denken dat er geen groot verschil zit tussen een digital signage-display en een normale consumenten tv. Het zijn toch allebei schermen? Klopt, maar er zijn absoluut verschillen. In dit artikel benoemen we 6 opvallende verschillen.

 

Lees meer
6 manieren waarop digital signage kan leiden tot meer omzet voor retailbedrijven

Digital signage wordt inmiddels in verschillende bedrijven en branches ingezet. Veel retailbedrijven willen niet meer zonder. Hun scherm heeft een belangrijke plek in de winkel gekregen. Dat is niet voor niks. Ze zien het voordeel terug in hun omzet. 

Lees meer
Waarom digital signage onderdeel moet zijn van uw marketingstrategie?

Marketingstrategieën die worden ondersteund door digital signage leveren meer op!

Lees meer
4 manieren om een welkomstboodschap te maken

Het creëren van een welkomstboodschap hoeft helemaal niet veel inspanning te vragen. Handmatig kan er een boodschap worden gemaakt, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om dit te automatiseren.

Lees meer
MagicINFO 7, meer nieuwe features voor volledig beheer

Download the nieuwste MagicINFO 7.1 versie en ontdek nieuwe features zoals content lock, uitgebreidere user rechten en verbeterde API's voor content automatisering.

Lees meer
Dynamische interactie tussen klant en display

ScreenCom heeft Near Field Communications (NFC) -tags technologie gecombineerd met MagicINFO. Die combinatie zorgt ervoor dat statische smart signage-netwerken veranderen in dynamische points of sales. 

Lees meer

Do you want to become partner? Please get in contact with us!