Toepassingen van narrowcasting #4: branding en storytelling

Niet de functies en de prijs, maar het verhaal om het product heen wordt verteld.

Toepassingen van narrowcasting #4: branding en storytelling

Marketing bevindt zich in een nieuwe fase ten opzichte van een aantal jaar geleden. Was het vroeger belangrijk dat mensen je merknaam kenden, wil je nu dat het verhaal áchter je merk in het hoofd van je doelgroep zit. Met narrowcasting vertel je jouw verhaal pas echt overtuigend. 

Vertel het verhaal dat mensen willen horen

Dat het kopen van een nieuwe auto anders is dan het bestellen van een halfje wit, dat weten we al langer. Of mensen kiezen voor een Toyota Prius of een Audi R8 hangt niet af van het beste product, maar wat het beste bij ze past. Vandaar dat je in een autogarage geen prominente advertenties ziet, maar schermen met sfeervideo’s die de auto in een aansprekende context plaatsen. 

Steeds meer producten gaan naar branding en storytelling. Denk aan kauwgum, iphones en sportdrank: niet de functies en de prijs, maar het verhaal om het product heen wordt verteld. 

Geen lineair verhaal

Narrowcasting leent zich heel goed voor dit soort sfeer- en lifestylevideo’s: ze volgen over het algemeen geen lineair verhaal en werken goed om een ruimte op te vullen. Denk bijvoorbeeld aan kledingzaken, die vaak werken met opvallende schermen. Deze doen met de juiste kleuren, lettertypes en modellen meer dan informeren: ze dragen bij aan de stijl van de winkel.

Branding en storytelling via narrowcasting? Dat brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Speel in op het onbewuste gevoel van consumenten
  • Vertel je verhaal met mooie sfeerbeelden
  • Trek de aandacht met bewegend beeld
  • Sla twee vliegen in één klap: goede content is tegelijk het interieur!

Ontdek de mogelijkheden van narrocasting als branding & storytelling

Gebruik maken van de voordelen van narrowcasting om klanten te overtuigen? Neem contact op met ScreenCom voor een offerte, of ga met ons in gesprek.

Laatste nieuwsberichten

Display Power BI dasboards met MagicINFO

Meten is weten en kennis is kracht. Vandaag de dag zijn er diverse softwarepakketten op de markt om inzicht te geven in uw bedrijfsgegevens en deze op een aantrekkelijke en slimme manier weer te geven zodat u in staat bent om gefundeerde beslissingen te nemen voor iedere afdeling.

Lees meer
Webinar MagicInfo 6 - nieuwe data bekend

Ontdek MagicInfo of leer MagicInfo nog beter kennen tijdens het webinar MagicInfo. Gegeven door de consultant van MagicInfo Services. 

Lees meer
Features van MagicINFO 7 gedemonstreerd op ‘s werelds grootste AV beurs!

De zestiende ISE (Integrated Systems Europe) heeft plaatsgevonden in de RAI Amsterdam. Het is ‘s werelds grootste audiovisuele beurs. Dit jaar zijn er maar liefst 80.000 bezoekers geweest. 

Lees meer
Developer vacancy - 40hrs/week

At ScreenCom our developers work together to provide the best solutions for our customers. We are looking for a developer to join our team. 

Lees meer
Samsung blijft in de toppositie van de digital signage-markt!

Volgens IDC (International Data Corp) heeft Samsung de toppositie in de digital signage-markt opnieuw veiliggesteld in 2Q18.

Lees meer
Databeveiliging en MagicInfo

Dataveiligheid staat hoog op de agenda bij veel organisaties. Netwerken van organisaties zijn steeds beter beveiligd. Hoe veilig is MagicInfo als narrowcastingsysteem en is de MagicInfo software geschikt voor streng beveiligde netwerken? 

 

 

Lees meer

Reseller van MagicInfo worden? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies!