De 5 meest gemaakte fouten in narrowcasting

In The Age of the Image is de uitstraling van content misschien nog wel belangrijker dan de content zelf.

De 5 meest gemaakte fouten in narrowcasting

De effectiviteit van narrowcasting is van tevoren niet altijd goed in te schatten. Een nieuwsbericht waar je niet veel verwachtingen van had kan het opeens erg goed doen, en content waar je veel tijd en energie in hebt zitten krijgt niet altijd de aandacht die het verdient. Maar soms weet je van tevoren al wat niet goed gaat werken...

Fout #1: Het scherm zien als reclamebord

Vóór de tijd van displays, waren reclameborden, posters en banners de manier om je boodschap over te brengen. In een stilstaand beeld moest je (1) aandacht genereren, (2) een positieve emotie oproepen én (3) overhalen tot actie. 

En eigenlijk lijkt er soms maar weinig veranderd. Ook al is er zoveel bewegend beeld om ons heen, vaak zijn we nog steeds geneigd te denken in statische afbeeldingen. Jammer, want er is zoveel mogelijk met je displays. 

Tip: Zie je scherm niet als advertentieposter, maar gebruik effecten, video’s en beweging om op te vallen.

Fout #2: Inhoud boven lay-out

In The Age of the Image is de uitstraling van content misschien nog wel belangrijker dan de content zelf. De opmaak van een ‘digitale krant’ trekt niet snel de aandacht. Lange teksten op een scherm worden nauwelijks gelezen. Beperk je tekst of knip deze desnoods op in meerdere slides. 

Maak daarnaast jouw narrowcasting mooi om naar te kijken. Schakel contentspecialisten in om templates te ontwikkelen. Met een kader in eigen huisstijl hoef je alleen maar de juiste tekst en eventuele foto toe te voegen. Zo wordt een consistente look & feel in al je content verzekerd.

Tip: Laat eenmalig templates ontwikkelen door een professionele design studio, dit houdt je content altijd in de juiste huisstijl.

Fout #3: Verouderde content blijven tonen

Heb je displays met een netwerkverbinding? Dan zijn er geen smoesjes meer om verouderde informatie of nieuwsberichten van vorige week te tonen. 

Moest alles in het verleden nog handmatig worden geüpload met usb-sticks, kunnen widgets, koppelingen en custom applications er tegenwoordig voor zorgen dat jouw content altijd up-to-date is.

Tip: Het inbouwen van automatisch gegenereerde content kan je veel werk besparen.

Fout #4: Geen call-to-action toevoegen

Heb je zoveel moeite gedaan om relevante content te tonen, aandacht te genereren en alles in een mooie lay-out te gieten, vergeet je het belangrijkste! Want zonder een oproep tot actie, heeft je narrowcasting niet veel bereikt.

Aan de basis van je digital signage ligt een strategie, met een duidelijk doel. Zonder call-to-action is de kans dat je publiek tot actie overgaat erg klein. Is het doel informatieverschaffing, verwijs dan naar de website of een flyer naast het scherm. Wil je overhalen tot aankoop? Dan kan een korte call-to-actions al het verschil maken.

Tip: schrijf krachtige call-to-actions, zodat je content ook direct effect heeft. 

Fout #5: Te klein denken

Voor schermen die op verschillende locaties hangen, is het echt niet nodig ze op locatie te updaten. Het mooie aan een goed narrowcastingsysteem is dat ze alle schermen tegelijk via een online server te benaderen zijn. Wijzig je iets in de content, kan deze wijziging in één keer worden doorgevoerd op alle displays.

Tip: Narrowcasting is er niet voor de narrow minded; al je communicatie kun je met een druk op de knop actualiseren!

Goede inrichting doet wonderen

Je ziet het: een fout in je digital signage is al snel gemaakt. Maar die fouten zijn net zo makkelijk te vermijden. Sla de valkuilen op in je achterhoofd en ga aan de slag met effectieve narrowcasting!

Laatste nieuwsberichten

6 verschillen tussen een digital signage display en tv

Mensen hebben de neiging om te denken dat er geen groot verschil zit tussen een digital signage-display en een normale consumenten tv. Het zijn toch allebei schermen? Klopt, maar er zijn absoluut verschillen. In dit artikel benoemen we 6 opvallende verschillen.

 

Lees meer
6 manieren waarop digital signage kan leiden tot meer omzet voor retailbedrijven

Digital signage wordt inmiddels in verschillende bedrijven en branches ingezet. Veel retailbedrijven willen niet meer zonder. Hun scherm heeft een belangrijke plek in de winkel gekregen. Dat is niet voor niks. Ze zien het voordeel terug in hun omzet. 

Lees meer
Waarom digital signage onderdeel moet zijn van uw marketingstrategie?

Marketingstrategieën die worden ondersteund door digital signage leveren meer op!

Lees meer
4 manieren om een welkomstboodschap te maken

Het creëren van een welkomstboodschap hoeft helemaal niet veel inspanning te vragen. Handmatig kan er een boodschap worden gemaakt, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om dit te automatiseren.

Lees meer
MagicINFO 7, meer nieuwe features voor volledig beheer

Download the nieuwste MagicINFO 7.1 versie en ontdek nieuwe features zoals content lock, uitgebreidere user rechten en verbeterde API's voor content automatisering.

Lees meer
Dynamische interactie tussen klant en display

ScreenCom heeft Near Field Communications (NFC) -tags technologie gecombineerd met MagicINFO. Die combinatie zorgt ervoor dat statische smart signage-netwerken veranderen in dynamische points of sales. 

Lees meer

Do you want to become partner? Please get in contact with us!