5 stappen voor een succesvolle content strategie voor narrowcasting

In vijf stappen, de juiste boodschap, op de juiste plek, op het juiste moment, aan het juiste publiek.

5 stappen voor een succesvolle content strategie voor narrowcasting

Na het doorlopen van deze vijf stappen heb je een goed uitgedachte strategie waarmee je de kennis, de houding en het gedrag van de doelgroep weet te veranderen.

Stap 1 Wat zijn je doelgroepen?
Elke strategie start met een verkenning van de doelgroep. Hoe specifieker je de doelgroep weet te omschrijven, hoe beter je de boodschap op de ontvanger kunt toespitsen.

Stap 2 Welk doel heb je met de communicatie?
Wanneer je displays hebt aangeschaft,  heb je dit waarschijnlijk gedaan met een duidelijk doel. Wellicht wil je nieuwsberichten uitlichten, sfeerbeelden tonen of de menukaart een prominente plek geven. Denk goed na over het doel, per scherm, zodat dit bijdraagt aan de algemene communicatie en marketingdoelstellingen. 

Stap 3 Waar hangen de schermen?
Als de doelen voor digital signage zijn bepaald, is het tijd om de plek voor de schermen te bepalen. Misschien hangen de schermen al; dan is nu het ideale moment om te controleren of ze op de juiste locaties hangen.

Stap 4 Welke content toon je?
Nu is het pas tijd om na te gaan denken over de content die je gaat tonen op de displays. Hoewel voor veel mensen content de eerste stap is in digital signage, kan een boodschap enkel effectief zijn wanneer zij voortkomt uit stap 1 t/m 3.

Stap 5 Welke aanvullende media zet je in?
Digital signage is gemaakt als aanvulling op de mediamix. Denk daarom buiten het scherm: formuleer de doelen niet vanuit wat er met het scherm mogelijk is, maar ook aan de integratie met andere software binnen je bedrijf en de samenhang met andere communicatiemedia.

Meer informatie?
Op 22 november om 15.30 uur organiseert ScreenCom in samenwerking met PuurIdee, marketing en communicatie, het webinar Content strategie voor Narrowcasting. Interesse? Meld je aan via https://register.gotowebinar.com/register/2630168539323469571

 

Laatste nieuwsberichten

Display Power BI dasboards met MagicINFO

Meten is weten en kennis is kracht. Vandaag de dag zijn er diverse softwarepakketten op de markt om inzicht te geven in uw bedrijfsgegevens en deze op een aantrekkelijke en slimme manier weer te geven zodat u in staat bent om gefundeerde beslissingen te nemen voor iedere afdeling.

Lees meer
Webinar MagicInfo 6 - nieuwe data bekend

Ontdek MagicInfo of leer MagicInfo nog beter kennen tijdens het webinar MagicInfo. Gegeven door de consultant van MagicInfo Services. 

Lees meer
Features van MagicINFO 7 gedemonstreerd op ‘s werelds grootste AV beurs!

De zestiende ISE (Integrated Systems Europe) heeft plaatsgevonden in de RAI Amsterdam. Het is ‘s werelds grootste audiovisuele beurs. Dit jaar zijn er maar liefst 80.000 bezoekers geweest. 

Lees meer
Developer vacancy - 40hrs/week

At ScreenCom our developers work together to provide the best solutions for our customers. We are looking for a developer to join our team. 

Lees meer
Samsung blijft in de toppositie van de digital signage-markt!

Volgens IDC (International Data Corp) heeft Samsung de toppositie in de digital signage-markt opnieuw veiliggesteld in 2Q18.

Lees meer
Databeveiliging en MagicInfo

Dataveiligheid staat hoog op de agenda bij veel organisaties. Netwerken van organisaties zijn steeds beter beveiligd. Hoe veilig is MagicInfo als narrowcastingsysteem en is de MagicInfo software geschikt voor streng beveiligde netwerken? 

 

 

Lees meer

Reseller van MagicInfo worden? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies!