5 stappen voor een succesvolle content strategie voor narrowcasting

In vijf stappen, de juiste boodschap, op de juiste plek, op het juiste moment, aan het juiste publiek.

5 stappen voor een succesvolle content strategie voor narrowcasting

Na het doorlopen van deze vijf stappen heb je een goed uitgedachte strategie waarmee je de kennis, de houding en het gedrag van de doelgroep weet te veranderen.

Stap 1 Wat zijn je doelgroepen?
Elke strategie start met een verkenning van de doelgroep. Hoe specifieker je de doelgroep weet te omschrijven, hoe beter je de boodschap op de ontvanger kunt toespitsen.

Stap 2 Welk doel heb je met de communicatie?
Wanneer je displays hebt aangeschaft,  heb je dit waarschijnlijk gedaan met een duidelijk doel. Wellicht wil je nieuwsberichten uitlichten, sfeerbeelden tonen of de menukaart een prominente plek geven. Denk goed na over het doel, per scherm, zodat dit bijdraagt aan de algemene communicatie en marketingdoelstellingen. 

Stap 3 Waar hangen de schermen?
Als de doelen voor digital signage zijn bepaald, is het tijd om de plek voor de schermen te bepalen. Misschien hangen de schermen al; dan is nu het ideale moment om te controleren of ze op de juiste locaties hangen.

Stap 4 Welke content toon je?
Nu is het pas tijd om na te gaan denken over de content die je gaat tonen op de displays. Hoewel voor veel mensen content de eerste stap is in digital signage, kan een boodschap enkel effectief zijn wanneer zij voortkomt uit stap 1 t/m 3.

Stap 5 Welke aanvullende media zet je in?
Digital signage is gemaakt als aanvulling op de mediamix. Denk daarom buiten het scherm: formuleer de doelen niet vanuit wat er met het scherm mogelijk is, maar ook aan de integratie met andere software binnen je bedrijf en de samenhang met andere communicatiemedia.

Meer informatie?
Op 22 november om 15.30 uur organiseert ScreenCom in samenwerking met PuurIdee, marketing en communicatie, het webinar Content strategie voor Narrowcasting. Interesse? Meld je aan via https://register.gotowebinar.com/register/2630168539323469571

 

Laatste nieuwsberichten

MagicINFO 7, meer nieuwe features voor volledig beheer

Download the nieuwste MagicINFO 7.1 versie en ontdek nieuwe features zoals content lock, uitgebreidere user rechten en verbeterde API's voor content automatisering.

Lees meer
Dynamische interactie tussen klant en display

ScreenCom heeft Near Field Communications (NFC) -tags technologie gecombineerd met MagicINFO. Die combinatie zorgt ervoor dat statische smart signage-netwerken veranderen in dynamische points of sales. 

Lees meer
Werken bij ScreenCom?
Bij ScreenCom houden wij van mensen met ambitie. Daarom zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s die affiniteit hebben met IT, Sales of Marketing om ons te versterken. Wij bieden jou de kans om binnen een jong, dynamisch en ambitieus team te werken voor grote internationale merken… en dat in Stadskanaal! 
Lees meer
Het overvolle prikbord maakt ruimte voor een strak display!

De tijd van volle prikborden vandaag de dag is gelukkig steeds meer een herinnering aan vroeger. Meer en meer colleges en universiteiten kiezen namelijk voor het opzetten van een narrowcasting netwerk binnen het opleidingsinstituut.

Lees meer
DataLink webinar - woensdag 26 juni

Met Samsung MagicINFO DataLink wordt dynamische inhoud op een eenvoudige en efficiënte manier getoond. Een perfecte manier om relevante inhoud realtime weer te geven. Doe mee met het MagicINFO DataLink-webinar om te zien hoe het werkt.  

Lees meer
Droomt u van een ongekend grote videowall die indruk maakt?

MagicINFO Premium is ideaal om videowalls mee aan te sturen en geeft u de volledige vrijheid in uw creativiteit. Een grote opvallende videowall of art wall werkt aan uw merkbeleving en customer expierence. Om uw droom videowall te creëren zijn er 3 opstellingen mogelijk, deze lichten we toe in het artikel.

Lees meer

Do you want to become partner? Please get in contact with us!