System-on-chip of traditionele displays: wat is de meest voordelige optie?

Naast de eerder genoemde voordelen van een system-on-chip oplossing, blijken de nieuwe schermen van Samsung dus ook de meest voordelige.

System-on-chip of traditionele displays: wat is de meest voordelige optie?

Krachtiger, lichter én goedkoper: displays hebben zich in de afgelopen jaren al in snel tempo ontwikkeld. Maar het was pas met de introductie van system-on-chip (SoC) door Samsung in 2013, dat er echt een grote sprong werd gemaakt. Aan de hand van drie scenario’s is het effect van Samsung Smart Signage Platforms (SSSP) onderzocht.

De vijf voordelen van system-on-chip displays

All-in-one displays zoals de Smart Signage schermen van Samsung, hebben software met behulp van een chip geïntegreerd in de displays zelf. Dat betekent dat er geen externe mediaplayers meer nodig zijn om content af te spelen. Dat heeft vijf grote voordelen ten opzichte van de traditionele digital signage schermen:
 
  • Professionelere uitstraling en verhoogde betrouwbaarheid: er is namelijk geen extra hardware nodig;
  • Snellere inzet: er is minder tijd nodig op locatie omdat wijzigingen direct op het scherm worden doorgevoerd;
  • Energiezuinig: omdat er geen externe player gebruikt wordt, hoeft er maar één apparaat gevoed te worden;
  • Dynamische content: SoC-displays bieden betere ondersteuning voor HTML5 graphics en dynamische templates;
  • Snel problemen oplossen: omdat er op afstand support kan worden geleverd, kunnen technische kwesties direct worden opgepakt.
Toch kiezen sommige gebruikers nog altijd voor traditionele schermen. Is dat verstandig? Met behulp van Total Cost of Ownership (TCO) is onderzocht wat het kost om de schermen drie jaar lang zes dagen per week te laten draaien. Door dit te vergelijken met het TCO van traditionele schermen worden de ware kosten van beide opties tegen elkaar afgesteld.

Scenario 1: regulier gebruik

In de meest gebruikte vorm van narrowcasting worden schermen ingezet om content op verschillende plekken door een pand te tonen. De aanschaf van de hardware en de energiekosten komen bij vijf traditionele schermen na drie jaar op $15.291 (circa €13.116).
 
Wanneer een gebruiker kiest voor vijf Samsung Smart Signage displays met SOC, komen de kosten na drie jaar op $13.663 (circa €11.719): een besparing van 11%.

Scenario 2: video wall

Door grotere bedrijven, restaurants en attractieparken worden schermen geregeld ingezet voor de realisatie van video walls. Schermen kunnen dan afzonderlijk worden ingericht, maar het geheel kan ook worden gebruik als één scherm. Een gebruiker die kiest voor een video wall, is aan de aanschaf en energiekosten na drie jaar $15.199 (circa €13.037) kwijt voor vijf reguliere LED-schermen en mediaplayers. 
 
Met de Smart Signage schermen van Samsung liggen de kosten na drie jaar op $13.722 (circa €11.770): een besparing van 10%.
 
In het geval van de SoC-oplossing van Samsung, liggen de kosten na drie jaar met vijf schermen op maar $9.163 (circa €7.859): een besparing van maar liefst 41%.

Samsung-on-chip: beste uit de test

Naast de eerder genoemde voordelen van een system-on-chip oplossing, blijken de nieuwe schermen van Samsung dus ook de meest voordelige. Toch nog in twijfel? Download hier de pdf met de onderzoeksresultaten. 

Laatste nieuwsberichten

6 verschillen tussen een digital signage display en tv

Mensen hebben de neiging om te denken dat er geen groot verschil zit tussen een digital signage-display en een normale consumenten tv. Het zijn toch allebei schermen? Klopt, maar er zijn absoluut verschillen. In dit artikel benoemen we 6 opvallende verschillen.

 

Lees meer
6 manieren waarop digital signage kan leiden tot meer omzet voor retailbedrijven

Digital signage wordt inmiddels in verschillende bedrijven en branches ingezet. Veel retailbedrijven willen niet meer zonder. Hun scherm heeft een belangrijke plek in de winkel gekregen. Dat is niet voor niks. Ze zien het voordeel terug in hun omzet. 

Lees meer
Waarom digital signage onderdeel moet zijn van uw marketingstrategie?

Marketingstrategieën die worden ondersteund door digital signage leveren meer op!

Lees meer
4 manieren om een welkomstboodschap te maken

Het creëren van een welkomstboodschap hoeft helemaal niet veel inspanning te vragen. Handmatig kan er een boodschap worden gemaakt, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om dit te automatiseren.

Lees meer
MagicINFO 7, meer nieuwe features voor volledig beheer

Download the nieuwste MagicINFO 7.1 versie en ontdek nieuwe features zoals content lock, uitgebreidere user rechten en verbeterde API's voor content automatisering.

Lees meer
Dynamische interactie tussen klant en display

ScreenCom heeft Near Field Communications (NFC) -tags technologie gecombineerd met MagicINFO. Die combinatie zorgt ervoor dat statische smart signage-netwerken veranderen in dynamische points of sales. 

Lees meer

Do you want to become partner? Please get in contact with us!