System-on-chip of traditionele displays: wat is de meest voordelige optie?

Naast de eerder genoemde voordelen van een system-on-chip oplossing, blijken de nieuwe schermen van Samsung dus ook de meest voordelige.

System-on-chip of traditionele displays: wat is de meest voordelige optie?

Krachtiger, lichter én goedkoper: displays hebben zich in de afgelopen jaren al in snel tempo ontwikkeld. Maar het was pas met de introductie van system-on-chip (SoC) door Samsung in 2013, dat er echt een grote sprong werd gemaakt. Aan de hand van drie scenario’s is het effect van Samsung Smart Signage Platforms (SSSP) onderzocht.

De vijf voordelen van system-on-chip displays

All-in-one displays zoals de Smart Signage schermen van Samsung, hebben software met behulp van een chip geïntegreerd in de displays zelf. Dat betekent dat er geen externe mediaplayers meer nodig zijn om content af te spelen. Dat heeft vijf grote voordelen ten opzichte van de traditionele digital signage schermen:
 
  • Professionelere uitstraling en verhoogde betrouwbaarheid: er is namelijk geen extra hardware nodig;
  • Snellere inzet: er is minder tijd nodig op locatie omdat wijzigingen direct op het scherm worden doorgevoerd;
  • Energiezuinig: omdat er geen externe player gebruikt wordt, hoeft er maar één apparaat gevoed te worden;
  • Dynamische content: SoC-displays bieden betere ondersteuning voor HTML5 graphics en dynamische templates;
  • Snel problemen oplossen: omdat er op afstand support kan worden geleverd, kunnen technische kwesties direct worden opgepakt.
Toch kiezen sommige gebruikers nog altijd voor traditionele schermen. Is dat verstandig? Met behulp van Total Cost of Ownership (TCO) is onderzocht wat het kost om de schermen drie jaar lang zes dagen per week te laten draaien. Door dit te vergelijken met het TCO van traditionele schermen worden de ware kosten van beide opties tegen elkaar afgesteld.

Scenario 1: regulier gebruik

In de meest gebruikte vorm van narrowcasting worden schermen ingezet om content op verschillende plekken door een pand te tonen. De aanschaf van de hardware en de energiekosten komen bij vijf traditionele schermen na drie jaar op $15.291 (circa €13.116).
 
Wanneer een gebruiker kiest voor vijf Samsung Smart Signage displays met SOC, komen de kosten na drie jaar op $13.663 (circa €11.719): een besparing van 11%.

Scenario 2: video wall

Door grotere bedrijven, restaurants en attractieparken worden schermen geregeld ingezet voor de realisatie van video walls. Schermen kunnen dan afzonderlijk worden ingericht, maar het geheel kan ook worden gebruik als één scherm. Een gebruiker die kiest voor een video wall, is aan de aanschaf en energiekosten na drie jaar $15.199 (circa €13.037) kwijt voor vijf reguliere LED-schermen en mediaplayers. 
 
Met de Smart Signage schermen van Samsung liggen de kosten na drie jaar op $13.722 (circa €11.770): een besparing van 10%.
 
In het geval van de SoC-oplossing van Samsung, liggen de kosten na drie jaar met vijf schermen op maar $9.163 (circa €7.859): een besparing van maar liefst 41%.

Samsung-on-chip: beste uit de test

Naast de eerder genoemde voordelen van een system-on-chip oplossing, blijken de nieuwe schermen van Samsung dus ook de meest voordelige. Toch nog in twijfel? Download hier de pdf met de onderzoeksresultaten. 

Laatste nieuwsberichten

Display Power BI dasboards met MagicINFO

Meten is weten en kennis is kracht. Vandaag de dag zijn er diverse softwarepakketten op de markt om inzicht te geven in uw bedrijfsgegevens en deze op een aantrekkelijke en slimme manier weer te geven zodat u in staat bent om gefundeerde beslissingen te nemen voor iedere afdeling.

Lees meer
Webinar MagicInfo 6 - nieuwe data bekend

Ontdek MagicInfo of leer MagicInfo nog beter kennen tijdens het webinar MagicInfo. Gegeven door de consultant van MagicInfo Services. 

Lees meer
Features van MagicINFO 7 gedemonstreerd op ‘s werelds grootste AV beurs!

De zestiende ISE (Integrated Systems Europe) heeft plaatsgevonden in de RAI Amsterdam. Het is ‘s werelds grootste audiovisuele beurs. Dit jaar zijn er maar liefst 80.000 bezoekers geweest. 

Lees meer
Developer vacancy - 40hrs/week

At ScreenCom our developers work together to provide the best solutions for our customers. We are looking for a developer to join our team. 

Lees meer
Samsung blijft in de toppositie van de digital signage-markt!

Volgens IDC (International Data Corp) heeft Samsung de toppositie in de digital signage-markt opnieuw veiliggesteld in 2Q18.

Lees meer
Databeveiliging en MagicInfo

Dataveiligheid staat hoog op de agenda bij veel organisaties. Netwerken van organisaties zijn steeds beter beveiligd. Hoe veilig is MagicInfo als narrowcastingsysteem en is de MagicInfo software geschikt voor streng beveiligde netwerken? 

 

 

Lees meer

Reseller van MagicInfo worden? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies!