System-on-chip of traditionele displays: wat is de meest voordelige optie?

Naast de eerder genoemde voordelen van een system-on-chip oplossing, blijken de nieuwe schermen van Samsung dus ook de meest voordelige.

System-on-chip of traditionele displays: wat is de meest voordelige optie?

Krachtiger, lichter én goedkoper: displays hebben zich in de afgelopen jaren al in snel tempo ontwikkeld. Maar het was pas met de introductie van system-on-chip (SoC) door Samsung in 2013, dat er echt een grote sprong werd gemaakt. Aan de hand van drie scenario’s is het effect van Samsung Smart Signage Platforms (SSSP) onderzocht.

De vijf voordelen van system-on-chip displays

All-in-one displays zoals de Smart Signage schermen van Samsung, hebben software met behulp van een chip geïntegreerd in de displays zelf. Dat betekent dat er geen externe mediaplayers meer nodig zijn om content af te spelen. Dat heeft vijf grote voordelen ten opzichte van de traditionele digital signage schermen:
 
  • Professionelere uitstraling en verhoogde betrouwbaarheid: er is namelijk geen extra hardware nodig;
  • Snellere inzet: er is minder tijd nodig op locatie omdat wijzigingen direct op het scherm worden doorgevoerd;
  • Energiezuinig: omdat er geen externe player gebruikt wordt, hoeft er maar één apparaat gevoed te worden;
  • Dynamische content: SoC-displays bieden betere ondersteuning voor HTML5 graphics en dynamische templates;
  • Snel problemen oplossen: omdat er op afstand support kan worden geleverd, kunnen technische kwesties direct worden opgepakt.
Toch kiezen sommige gebruikers nog altijd voor traditionele schermen. Is dat verstandig? Met behulp van Total Cost of Ownership (TCO) is onderzocht wat het kost om de schermen drie jaar lang zes dagen per week te laten draaien. Door dit te vergelijken met het TCO van traditionele schermen worden de ware kosten van beide opties tegen elkaar afgesteld.

Scenario 1: regulier gebruik

In de meest gebruikte vorm van narrowcasting worden schermen ingezet om content op verschillende plekken door een pand te tonen. De aanschaf van de hardware en de energiekosten komen bij vijf traditionele schermen na drie jaar op $15.291 (circa €13.116).
 
Wanneer een gebruiker kiest voor vijf Samsung Smart Signage displays met SOC, komen de kosten na drie jaar op $13.663 (circa €11.719): een besparing van 11%.

Scenario 2: video wall

Door grotere bedrijven, restaurants en attractieparken worden schermen geregeld ingezet voor de realisatie van video walls. Schermen kunnen dan afzonderlijk worden ingericht, maar het geheel kan ook worden gebruik als één scherm. Een gebruiker die kiest voor een video wall, is aan de aanschaf en energiekosten na drie jaar $15.199 (circa €13.037) kwijt voor vijf reguliere LED-schermen en mediaplayers. 
 
Met de Smart Signage schermen van Samsung liggen de kosten na drie jaar op $13.722 (circa €11.770): een besparing van 10%.
 
In het geval van de SoC-oplossing van Samsung, liggen de kosten na drie jaar met vijf schermen op maar $9.163 (circa €7.859): een besparing van maar liefst 41%.

Samsung-on-chip: beste uit de test

Naast de eerder genoemde voordelen van een system-on-chip oplossing, blijken de nieuwe schermen van Samsung dus ook de meest voordelige. Toch nog in twijfel? Download hier de pdf met de onderzoeksresultaten. 

Laatste nieuwsberichten

MagicINFO 7, meer nieuwe features voor volledig beheer

Download the nieuwste MagicINFO 7.1 versie en ontdek nieuwe features zoals content lock, uitgebreidere user rechten en verbeterde API's voor content automatisering.

Lees meer
Dynamische interactie tussen klant en display

ScreenCom heeft Near Field Communications (NFC) -tags technologie gecombineerd met MagicINFO. Die combinatie zorgt ervoor dat statische smart signage-netwerken veranderen in dynamische points of sales. 

Lees meer
Werken bij ScreenCom?
Bij ScreenCom houden wij van mensen met ambitie. Daarom zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s die affiniteit hebben met IT, Sales of Marketing om ons te versterken. Wij bieden jou de kans om binnen een jong, dynamisch en ambitieus team te werken voor grote internationale merken… en dat in Stadskanaal! 
Lees meer
Het overvolle prikbord maakt ruimte voor een strak display!

De tijd van volle prikborden vandaag de dag is gelukkig steeds meer een herinnering aan vroeger. Meer en meer colleges en universiteiten kiezen namelijk voor het opzetten van een narrowcasting netwerk binnen het opleidingsinstituut.

Lees meer
DataLink webinar - woensdag 26 juni

Met Samsung MagicINFO DataLink wordt dynamische inhoud op een eenvoudige en efficiënte manier getoond. Een perfecte manier om relevante inhoud realtime weer te geven. Doe mee met het MagicINFO DataLink-webinar om te zien hoe het werkt.  

Lees meer
Droomt u van een ongekend grote videowall die indruk maakt?

MagicINFO Premium is ideaal om videowalls mee aan te sturen en geeft u de volledige vrijheid in uw creativiteit. Een grote opvallende videowall of art wall werkt aan uw merkbeleving en customer expierence. Om uw droom videowall te creëren zijn er 3 opstellingen mogelijk, deze lichten we toe in het artikel.

Lees meer

Do you want to become partner? Please get in contact with us!