Toepassingen digital signage onderwijs

Een modern en geavanceerd narrowcastingsysteem is dé nieuwe manier om iedereen op de hoogte te houden.

Toepassingen digital signage onderwijs

Steeds meer scholen maken de stap van de offline informatievoorziening naar online. Mails naar ouders en leerlingen, of zelfs app groepen zorgen er voor dat ze altijd op de hoogte zijn van de actuele zaken. Veel communicatiekanalen worden ingezet voor bijvoorbeeld een roosterwijziging of algemene mededeling. Maar is iedereen dan van de juiste informatie op de hoogte?

Intern is het ook de bedoeling dat leerkrachten en leerlingen duidelijk en vroegtijdig worden geïnformeerd. Het bundelen van alle informatie is ideaal. Laat de content samen komen in een display met software voor narrowcasting. Met bijvoorbeeld een beeldscherm in de lerarenkamer en een aantal beeldschermen in de gang ziet iedereen in één oogopslag altijd de laatste informatie. Is er voor de leraren andere informatie van toepassing dan voor de leerlingen? Dan is het mogelijk om per scherm andere informatie te vertonen.

Niet alleen zal uw berichtgeving beter zichtbaar zijn, de snelheid en effectiviteit waarmee u communiceert zal ook aanzienlijk verhogen. Voor veel scholen is het tijd voor vervanging van het prikbord. Een modern en geavanceerd narrowcastingsysteem is dé nieuwe manier om iedereen op de hoogte te houden.

Met narrowcasting in het onderwijs kunt u:

 • Roosterwijzingen tonen
 • Afwezige docenten weergeven
 • Lokaalwijzingen doorgeven
 • Personeel informeren
 • Verjaardagen weergeven
 • Studenten entertainen
 • Activiteiten promoten
 • Resultaten en cijfers publiceren
 • Kantine menu’s weergeven
 • Foto’s en video’s van uitjes weergeven
 • Actualiteiten mededelen
 • Vacatures kenbaar maken
 • Activiteiten laten zien
 • Directiemededelingen doorgeven

Laatste nieuwsberichten

6 verschillen tussen een digital signage display en tv

Mensen hebben de neiging om te denken dat er geen groot verschil zit tussen een digital signage-display en een normale consumenten tv. Het zijn toch allebei schermen? Klopt, maar er zijn absoluut verschillen. In dit artikel benoemen we 6 opvallende verschillen.

 

Lees meer
6 manieren waarop digital signage kan leiden tot meer omzet voor retailbedrijven

Digital signage wordt inmiddels in verschillende bedrijven en branches ingezet. Veel retailbedrijven willen niet meer zonder. Hun scherm heeft een belangrijke plek in de winkel gekregen. Dat is niet voor niks. Ze zien het voordeel terug in hun omzet. 

Lees meer
Waarom digital signage onderdeel moet zijn van uw marketingstrategie?

Marketingstrategieën die worden ondersteund door digital signage leveren meer op!

Lees meer
4 manieren om een welkomstboodschap te maken

Het creëren van een welkomstboodschap hoeft helemaal niet veel inspanning te vragen. Handmatig kan er een boodschap worden gemaakt, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om dit te automatiseren.

Lees meer
MagicINFO 7, meer nieuwe features voor volledig beheer

Download the nieuwste MagicINFO 7.1 versie en ontdek nieuwe features zoals content lock, uitgebreidere user rechten en verbeterde API's voor content automatisering.

Lees meer
Dynamische interactie tussen klant en display

ScreenCom heeft Near Field Communications (NFC) -tags technologie gecombineerd met MagicINFO. Die combinatie zorgt ervoor dat statische smart signage-netwerken veranderen in dynamische points of sales. 

Lees meer

Do you want to become partner? Please get in contact with us!