Het overvolle prikbord maakt ruimte voor een strak display!

Narrowcasting verandert de informatievoorziening op scholen en universiteiten

Het overvolle prikbord maakt ruimte voor een strak display!

U herinnert zich het misschien nog of ziet u ze nog dagelijks, de overvolle prikborden in de hal van de campus. Vol briefjes, flyers, posters en memo's. Groepen studenten voor een bord. Gemiste lessen omdat een roosterwijziging niet duidelijk was. De tijd van volle prikborden vandaag de dag is gelukkig steeds meer een herinnering aan vroeger. Meer en meer colleges en universiteiten kiezen namelijk voor het opzetten van een narrowcasting netwerk binnen het opleidingsinstituut. Het stroomlijnt de informatievoorziening, zorgt voor lagere kosten en meer attentiewaarde. In dit artikel benoemen we hoe narrowcasting ingezet kan worden op scholen en universiteiten. Zo beschrijven we de voordelen van deze flexibele en up-to-date vorm van communicatie.

Dat universiteiten en scholen de traditionele informatieborden steeds vaker vervangen door digital signage is lang niet meer "nieuw". De toegevoegde waarde is inmiddels wel bewezen binnen veel opleidingsinstituten. 

In een oogwenk actuele en relevante communicatie 
Met narrowcasting is het mogelijk om de informatie richting docenten en studenten te verbeteren. Zo kan er actuele informatie binnen een paar klikken worden gedeeld binnen uw hele opleidingsinstituut en op de locaties waar het relevant is. Bedenk daarbij dat een display met informatie een goede aanvulling kan zijn op de informatie die gedeeld wordt binnen apps en het intranet. Het werkt crossmediaal en versterkt elkaar. Bijvoorbeeld een bericht die de aankondiging doet van een event waarvoor men zich kan inschrijven via de app of het internet. 

Actuele roosterwijzigingen en belangrijk nieuws heeft na plaatsing binnen een oogwenk de aandacht die het nodig heeft. In het geval van een calamiteit kan het netwerk van displays ook een belangrijke rol spelen, doordat u in één handeling een levensreddende alert kan publiceren. Ook voor commerciële doelen, zoals de inzet van een digitaal menu bord of voor promoties is narrowcasting een goede oplossing.

Een logistieke rol
Naast boodschappen richting studenten, docenten en bezoekers van het instituut kan er ook op het logistieke vlak winst worden behaald met de inzet van signage. Denk aan een interactieve plattegrond bij de ingang en bewegwijzering. Cruciaal voor goede en efficiënte wandelroutes. Studenten hebben geen excuus meer voor een gemiste les! 
           
Aandacht voor entertainment
Bij informatievoorziening hoeft het niet alleen te gaan om belangrijke berichten of logistiek. Zorg ook voor het nodige entertainment door te linken met social media, nieuwsfeeds en sport updates. Heeft de universiteit een eigen Facebookpagina waarin dagelijks posts worden gedeeld? Weet dan dat het mogelijk is om deze posts door te plaatsen naar het narrowcasting netwerk. Is er een belangrijke sportwedstrijd op TV of nieuwsuitzending die niet gemist kan worden? Het is in zo'n geval mogelijk om picture in picture een stream te tonen, zodat naast de informatie ook de uitzending niet gemist hoeft te worden. 

MagicINFO geschikt voor complexe narrowcasting netwerken
Om een netwerk van displays met ieder een eigen doel efficiënt te kunnen inzetten en te beheren is MagicINFO uitermate geschikt. Door de inzet van organisaties, groepen en zo nodig subgroepen kan een complex netwerk in elkaar gezet worden, waardoor u in staat bent om displays als een groep maar ook individueel van relevante boodschappen te voorzien. Hierbij kunt u ook bepaalde user groepen aanmaken. Daarmee bedoelen we, dat u bepaalde content managers toegang kunt geven tot een bepaalde groep displays, zodat alleen zij die content kunnen creëren of aanpassen. Door een goede hiërarchische indeling van displays en een slimme inzet van users en userrechten komt het netwerk echt tot zijn recht. Aan de andere kant biedt MagicINFO voor technisch beheer een uitkomst dankzij dashboards, usage rapportages en remotemanagement; het op afstand kunnen beheren van de Samsung hardware. 

De oplossing voor narrowcasting in de educatieve omgevingen
Of u nu een privé- of openbare school, universiteit, hogeschool of beroepsinstituut bent, het betrekken van diverse doelgroepen is belangrijk. Denk aan uw studenten, docenten, administratief personeel en ook bezoekers. U kunt ze vroegtijdig informeren met relevante berichten. Dit is een belangrijk element voor het bevorderen van studentenbetrokkenheid en een veilige campusomgeving. De narrowcasting displays van Samsung beheert u eenvoudig met MagicINFO.  
 

 

Laatste nieuwsberichten

Dynamische interactie tussen klant en display

ScreenCom heeft Near Field Communications (NFC) -tags technologie gecombineerd met MagicINFO. Die combinatie zorgt ervoor dat statische smart signage-netwerken veranderen in dynamische points of sales. 

Lees meer
Werken bij ScreenCom?
Bij ScreenCom houden wij van mensen met ambitie. Daarom zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s die affiniteit hebben met IT, Sales of Marketing om ons te versterken. Wij bieden jou de kans om binnen een jong, dynamisch en ambitieus team te werken voor grote internationale merken… en dat in Stadskanaal! 
Lees meer
Het overvolle prikbord maakt ruimte voor een strak display!

De tijd van volle prikborden vandaag de dag is gelukkig steeds meer een herinnering aan vroeger. Meer en meer colleges en universiteiten kiezen namelijk voor het opzetten van een narrowcasting netwerk binnen het opleidingsinstituut.

Lees meer
DataLink webinar - woensdag 26 juni

Met Samsung MagicINFO DataLink wordt dynamische inhoud op een eenvoudige en efficiënte manier getoond. Een perfecte manier om relevante inhoud realtime weer te geven. Doe mee met het MagicINFO DataLink-webinar om te zien hoe het werkt.  

Lees meer
Droomt u van een ongekend grote videowall die indruk maakt?

MagicINFO Premium is ideaal om videowalls mee aan te sturen en geeft u de volledige vrijheid in uw creativiteit. Een grote opvallende videowall of art wall werkt aan uw merkbeleving en customer expierence. Om uw droom videowall te creëren zijn er 3 opstellingen mogelijk, deze lichten we toe in het artikel.

Lees meer
Neem even de tijd voor Remote Management

Neem even de tijd voor Remote Management, en bespaar kilometers, tijd en geld. U blijft zitten waar u zit, maar toch volledige grip op al uw displays binnen uw organisatie.

Lees meer

Do you want to become partner? Please get in contact with us!