Dynamische interactie tussen klant en display

NFC maakt zijn intrede in de digital signage.

Dynamische interactie tussen klant en display

Online shoppen is eenvoudig – de bestelling wordt zelfs vaak al gratis bij je voordeur bezorgd. Het is hierdoor voor winkeliers een steeds grotere uitdaging om klanten fysiek de winkel in te krijgen. Zijn de klanten eenmaal in de winkel, dan doet de winkelier er graag alles aan om de klant te overtuigen voor het doen van een aankoop. En niet te vergeten in te spelen op branding – door de winkelbezoeker een onvergetelijke merkbeleving te laten ervaren. Point of Sale (POS) communicatie is hierbij van groot belang en kent tegenwoordig vele vormen. Waaronder de inzet van signage displays. In de retail branche blijft de vraag naar nieuwe innovaties en daarmee signage oplossingen groeien!

 

Opzoek naar next level signage

Bewezen is dat winkelend publiek meer aangetrokken wordt door displays. Ook niet gek met levendige bewegende content. Dat is toch anders dan traditioneel drukwerk. De signage oplossing met vooral die beleving zorgt voor aantoonbaar betere verkoopcijfers. Marketeers krijgen de flexibiliteit om een specifieke actie op het meest geschikte moment te communiceren binnen het signage netwerk. Dat alles vanuit één centraal punt. Waar het vooral om gaat; het laten zien van de juiste boodschap op het juiste moment. Zo maak je jouw potentiële klant razend nieuwsgierig.

 

Dynamische POS

Om antwoord te geven op die vraag in de markt, heeft ScreenCom Near Field Communications (NFC) -tags technologie gecombineerd met MagicINFO. Die combinatie zorgt ervoor dat statische smart signage-netwerken veranderen in dynamische points of sales. Ofwel interactie tussen het display en de klant, vooral dankzij de YoYo solution voor Lift & Learn. Het zorgt voor een geheel nieuwe productbranding en customer-experience.

Een NFC-reader en een NFC-chip vormen samen met MagicINFO de totale applicatie die de Lift & Learn oplossing heet. Met de Lift& Learn oplossing kan het shop-publiek op een nieuwe manier worden geïnformeerd over producten. Het werkt simpel. Pak het product op en de content op het display past zich aan naar de content die past bij het opgepakte product.

 

  • Dynamische interactie tussen de NFC chip en het display
  • Volledige integratie tussen NFC en de MagicINFO player
  • Een krachtig middel om de betrokkenheid van consumenten te meten en bij te houden en de effectiviteit van campagnes te meten
  • Verhoging van merkloyaliteit en verkoop

 

Prikkelt zintuigen

In plaats van productafbeeldingen of een verpakking die het verschil moet maken kunnen de klanten nu pas echt het product zien, voelen, ruiken en gebruiken. Met de YoYo oplossing prikkel je alle zintuigen van de klant. Het geeft een geheel nieuwe dimensie aan het winkelen. En, afgezien van dit effect… heeft het een ander prettig bij effect. Er komt namelijk een einde aan het uit de verpakking halen van producten. Slordige verpakkingen en onverkoopbare producten zijn verleden tijd.

 

Lift and “counting”

Niet alleen is het voordelig als het gaat om klantbeleving, maar ook de waardevolle inzichten in statistieken heeft meerwaarde. Zo wordt er precies bijgehouden hoe vaak een product is opgepakt. Ideaal om zo de populariteit van een product te meten en het doen van a/b testen. Zet dit naast de statistieken die vanuit MagicINFO gegenereerd worden. De marketing-inspanningen worden rijkelijk beloond met de nodige cijfers voor het meten van succes.

Denk je de YoYo oplossing voor Lift en Learn toepassingen perfect in jouw eigen winkel of showroom te kunnen gebruiken? Download dan de informatiesheet en neem contact op met info@screencom.eu.

Laatste nieuwsberichten

6 verschillen tussen een digital signage display en tv

Mensen hebben de neiging om te denken dat er geen groot verschil zit tussen een digital signage-display en een normale consumenten tv. Het zijn toch allebei schermen? Klopt, maar er zijn absoluut verschillen. In dit artikel benoemen we 6 opvallende verschillen.

 

Lees meer
6 manieren waarop digital signage kan leiden tot meer omzet voor retailbedrijven

Digital signage wordt inmiddels in verschillende bedrijven en branches ingezet. Veel retailbedrijven willen niet meer zonder. Hun scherm heeft een belangrijke plek in de winkel gekregen. Dat is niet voor niks. Ze zien het voordeel terug in hun omzet. 

Lees meer
Waarom digital signage onderdeel moet zijn van uw marketingstrategie?

Marketingstrategieën die worden ondersteund door digital signage leveren meer op!

Lees meer
4 manieren om een welkomstboodschap te maken

Het creëren van een welkomstboodschap hoeft helemaal niet veel inspanning te vragen. Handmatig kan er een boodschap worden gemaakt, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om dit te automatiseren.

Lees meer
MagicINFO 7, meer nieuwe features voor volledig beheer

Download the nieuwste MagicINFO 7.1 versie en ontdek nieuwe features zoals content lock, uitgebreidere user rechten en verbeterde API's voor content automatisering.

Lees meer
Dynamische interactie tussen klant en display

ScreenCom heeft Near Field Communications (NFC) -tags technologie gecombineerd met MagicINFO. Die combinatie zorgt ervoor dat statische smart signage-netwerken veranderen in dynamische points of sales. 

Lees meer

Do you want to become partner? Please get in contact with us!