4 manieren om een welkomstboodschap te maken

Verwelkom bezoekers met een persoonlijk bericht en laat hen weten dat u blij bent met het bezoek!

4 manieren om een welkomstboodschap te maken

Hoe zou u het vinden als u bij een bedrijf op bezoek komt en u wordt ontvangen met een persoonlijke boodschap? Dat moet een goed gevoel geven, toch? Denk hierbij aan het tonen van de namen van de bezoekers, de bedrijfsnaam en de persoon waar de afspraak mee staat. Door deze informatie op een scherm te laten zien bij binnenkomst, kunnen bezoekers zien dat er aandacht is besteed aan hun afspraak. U krijgt ook direct de bevestiging dat u wordt verwacht.

Het creëren van zo’n welkomstboodschap hoeft helemaal niet veel inspanning te vragen. Handmatig kan er een boodschap worden gemaakt, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om dit te automatiseren. We lichten de opties toe.  

 

  1. Handmatig uw content-item van de juiste informatie voorzien

MagicINFO biedt verschillende mogelijkheden om efficiënt content te creëren. De meest voor de hand liggende optie is het gebruik maken van de online design tool, genaamd de Author. Door gebruik te maken van een template in de Author kunt u eenvoudig in vaste tekstvakken typen. Hierin zet u bijvoorbeeld de naam van de gast. Heeft u vaste onderdelen die altijd op de pagina terug moeten komen dan kunt u ze met de nieuwste versie van MagicINFO nu ook versleutelen, zodat deze niet meer aangepast kunnen worden. Als het content-item klaar is, dan kunt u deze direct inplannen en een datum en tijd voor vertoning meegeven. Of u creëert een playlist en publiceert deze naar het display op de gewenste tijden. Het juiste publicatiemoment is essentieel. U wilt natuurlijk altijd up-to-date welkomstboodschappen aan uw bezoekers laten zien.

 

  1. Wel MagicINFO als CMS, maar liever toch een PowerPoint voor de welkomstboodschappen? Dat kan!

Niet iedereen is even bedreven met online tools. Gewoon blijven werken met PowerPoint is ook mogelijk (met als voordeel het gebruik van de andere sterke features, zoals het remote management en de monitoring tool). Contentbeheerders die gewend zijn te werken met PowerPoint, kunnen dit dan zo blijven doen. De PowerPoint kan via MagicINFO up-to-date worden getoond wanneer het bestand is opgeslagen op een CIFS-locatie in het netwerk. MagicINFO haalt dan alle bestanden op die staan opgeslagen in die CIFS-map. Deze bestanden worden dan op het scherm gepubliceerd. Erg handig en soms wel net zo prettig.

 

  1. Semi- geautomatiseerde welkomstboodschappen met DataLink en Excel

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van DataLink, zijn er nog meer mogelijkheden. We benoemen nu eerst de optie met Excel. DataLink is de verbindende factor tussen de bron en de MagicINFO server. U kunt verschillende bronnen gebruiken en informatie uit die bron linken met een veld in de MagicINFO Auhtor. U hoeft dan maar één keer een template op te maken met daarin de velden die de informatie vanuit DataLink updaten. Zo kunt u bijvoorbeeld als bron een Excel sheet hebben waarin u al uw afspraken bijhoudt en de velden in het Excel worden opgepikt door DataLink en getoond op de betreffende pagina die gepubliceerd wordt met MagicINFO. Welke velden getoond wordt, is natuurlijk geheel aan u; naam, datum, locatie van de afspraak, met wie en misschien nog een andere leuke boodschap.

 

  1. Waarom geen koppeling met uw agenda en MagicINFO?

Naast de inzet van DataLink met Excel, is het ook mogelijk om als bron uw agenda te gebruiken. Er kan een koppeling worden gemaakt tussen DataLink en de Outlook agenda* Door het synchroniseren bespaart u een hoop werk. Ook bij deze oplossing kiest u welke velden uit de Outlook agenda getoond mogen worden. Denk aan bijvoorbeeld de datum, tijd en locatie, maar ook het toevoegen van een opmerking is mogelijk, net zoals u die ook in de agenda zet.


Bereik uw doel!
MagicINFO blinkt uit in veelzijdigheid en er zijn altijd verschillende methoden om uw doel te bereiken. Als u werkt met welkomstboodschappen is het belangrijk altijd recente informatie te tonen. Dus let erop dat u altijd de juiste datum en tijd invoert bij het content-item. En dat u, wanneer er geen afspraken zijn, een default playlist heeft. Zo ziet een bezoeker altijd iets op het display dat interessant is.  Die beleving draagt indirect bij aan een positieve perceptie én het bereiken van uw doel.


Heeft u een medewerker of bent u zelf verantwoordelijk voor de welkomstboodschappen?
U kunt door het slim inzetten van users en userrechten veel bereiken en altijd actueel en efficiënt uw bezoekers verwelkomen. Wilt u meer weten over hoe u op een efficiënte manier een goede welkomstboodschap kunt maken, templates of hulp bij het instellen? Neem dan gerust contact met ons op via info@screencom.eu.

 

* Niet alle Outlook versies worden ondersteund.

 

Laatste nieuwsberichten

6 verschillen tussen een digital signage display en tv

Mensen hebben de neiging om te denken dat er geen groot verschil zit tussen een digital signage-display en een normale consumenten tv. Het zijn toch allebei schermen? Klopt, maar er zijn absoluut verschillen. In dit artikel benoemen we 6 opvallende verschillen.

 

Lees meer
6 manieren waarop digital signage kan leiden tot meer omzet voor retailbedrijven

Digital signage wordt inmiddels in verschillende bedrijven en branches ingezet. Veel retailbedrijven willen niet meer zonder. Hun scherm heeft een belangrijke plek in de winkel gekregen. Dat is niet voor niks. Ze zien het voordeel terug in hun omzet. 

Lees meer
Waarom digital signage onderdeel moet zijn van uw marketingstrategie?

Marketingstrategieën die worden ondersteund door digital signage leveren meer op!

Lees meer
4 manieren om een welkomstboodschap te maken

Het creëren van een welkomstboodschap hoeft helemaal niet veel inspanning te vragen. Handmatig kan er een boodschap worden gemaakt, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om dit te automatiseren.

Lees meer
MagicINFO 7, meer nieuwe features voor volledig beheer

Download the nieuwste MagicINFO 7.1 versie en ontdek nieuwe features zoals content lock, uitgebreidere user rechten en verbeterde API's voor content automatisering.

Lees meer
Dynamische interactie tussen klant en display

ScreenCom heeft Near Field Communications (NFC) -tags technologie gecombineerd met MagicINFO. Die combinatie zorgt ervoor dat statische smart signage-netwerken veranderen in dynamische points of sales. 

Lees meer

Do you want to become partner? Please get in contact with us!