6 manieren waarop digital signage kan leiden tot meer omzet voor retailbedrijven

Niet alleen stimuleert digital signage de verkoop bij het winkelend publiek, ook medewerkers zijn beter geïnformeerd over de actuele acties.

6 manieren waarop digital signage kan leiden tot meer omzet voor retailbedrijven

Digital signage wordt inmiddels in verschillende bedrijven en branches ingezet. Veel retailbedrijven willen niet meer zonder. Hun scherm heeft een belangrijke plek in de winkel gekregen. Dat is niet voor niks. Ze zien het voordeel terug in hun omzet. Retailers helpen het winkelend publiek graag bij een aantal zaken: een fijne (merk)beleving, overtuigende informatievoorziening en een kort, maar erg tevreden aankoopproces. MagicINFO is een signage software, die verschillende opties biedt om op deze doelen in te spelen. Bewezen is dat de doelen sneller worden bereikt. Dynamische content heeft het gewonnen van posters én ander drukwerk. Wilt u met uw retail bedrijf meer omzet genereren? Benut de onderstaande 6 tips. 

 

1. Laat de boodschap de klant bereiken en raken!

Richt uw berichten specifiek op uw doelgroep. Zijn er meerdere doelgroepen, maak dan verschillende inhoud voor elk van hen! Eén tekst zal nooit uw hele publiek raken. Door uw doelgroep bijvoorbeeld te segmenteren in groepen op basis van geslacht en leeftijd, kunt u de inhoud veel gerichter vertonen. De kans dat de boodschap het juiste publiek bereikt en raakt is veel groter. Dit is de eerste stap om tot gewenst gedrag aan te zetten.
 

2. Per doel een design zorgt voor herkenning

In de winkels verschijnt er verschillende content op het scherm. Het ene moment worden er producten of merken vertoond, het andere moment betaalde advertenties of misschien wordt er op psychologische wijze een subtiele route naar de kassa gestimuleerd. Het design moet hoe dan ook impact maken. Het winkelend publiek moet ontwerpen herkennen. Gebruik daarom per doelgroep en doel aparte sjablonen. Zo helpt u uw winkelend publiek!


3. Ondersteuning van medewerkers 

Medewerkers die promoties en kortingen op displays zien, hoeven alle aanbiedingen niet te onthouden. In de praktijk merken we dat het onthouden van veel wisselende informatie best lastig is. Voorkomen van stressvolle situaties draagt bij aan medewerkers hun werkwijze. Minder fouten betekent meer werkplezier en een aangenamere klantbediening. Help uw eigen medewerkers, zodat ze beter kunnen verkopen. 


4. Zet uw reclamedisplay op de juiste positie

De positie van uw display is belangrijk als u reclame wilt maken. Een scherm in uw etalage kan voorbijgaand publiek trekken. Maar wilt u een specifiek item promoten, plaats dan de display in de buurt van het betreffende item. Maak ook reclame aantrekkelijk én zorg dat de informatie up-to-date is. 


5. Gebruik wachttijd en vermaak het publiek

Heeft u een wachtruimte of paskamer? Vermaak bezoekers! Met een display kunt u bezoekers hun beeldvorming beïnvloeden. Laat ze informatie zien over het bedrijf, uw producten en de mogelijkheden, eventuele services of laagdrempelige humor. Het kan leiden tot het opwekken van interesse. Maar misschien zorgt het zien van de informatie ook voor een gesprek over koetjes en kalfjes. Wellicht waardoor door aankoopbehoefte stijgt én het verkoopgesprek begint. Wachten is niet meer zo erg!


6. Verkoop weergavetijd op uw display 

U kunt uw weergavetijd en -ruimte aan merken of partners verkopen. Dit betekent meer exposure voor hen en extra inkomsten voor u. Zo wordt de investering in digital signage terugverdient en genereert u zelfs op deze wijze extra omzet.

 

Extra redenen om schermcommunicatie te gebruiken:

  • Verbetering van klantervaring
  • Verkoopverbetering
  • Kortingen en acties benadrukken
  • Sfeer
  • Klanten adviseren en inspireren 
  • Wachttijd voelt niet meer als wachten
  • Toon een kaart van de winkel / het gebouw
  • Bespaar geld, drukwerk is niet meer nodig.


Wilt u weten wat signage voor uw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact met ons op via info@screencom.eu

Laatste nieuwsberichten

6 verschillen tussen een digital signage display en tv

Mensen hebben de neiging om te denken dat er geen groot verschil zit tussen een digital signage-display en een normale consumenten tv. Het zijn toch allebei schermen? Klopt, maar er zijn absoluut verschillen. In dit artikel benoemen we 6 opvallende verschillen.

 

Lees meer
6 manieren waarop digital signage kan leiden tot meer omzet voor retailbedrijven

Digital signage wordt inmiddels in verschillende bedrijven en branches ingezet. Veel retailbedrijven willen niet meer zonder. Hun scherm heeft een belangrijke plek in de winkel gekregen. Dat is niet voor niks. Ze zien het voordeel terug in hun omzet. 

Lees meer
Waarom digital signage onderdeel moet zijn van uw marketingstrategie?

Marketingstrategieën die worden ondersteund door digital signage leveren meer op!

Lees meer
4 manieren om een welkomstboodschap te maken

Het creëren van een welkomstboodschap hoeft helemaal niet veel inspanning te vragen. Handmatig kan er een boodschap worden gemaakt, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om dit te automatiseren.

Lees meer
MagicINFO 7, meer nieuwe features voor volledig beheer

Download the nieuwste MagicINFO 7.1 versie en ontdek nieuwe features zoals content lock, uitgebreidere user rechten en verbeterde API's voor content automatisering.

Lees meer
Dynamische interactie tussen klant en display

ScreenCom heeft Near Field Communications (NFC) -tags technologie gecombineerd met MagicINFO. Die combinatie zorgt ervoor dat statische smart signage-netwerken veranderen in dynamische points of sales. 

Lees meer

Do you want to become partner? Please get in contact with us!