6 verschillen tussen een digital signage display en tv
Mensen hebben de neiging om te denken dat er geen groot verschil zit tussen een digital signage-display en een normale consumenten tv. Het zijn toch allebei schermen? Klopt, maar er zijn absoluut verschillen. Niet alleen een verschil in prijs, maar ook een enorm verschil in prestaties en functionaliteiten. In dit artikel benoemen we 6 opvallende verschillen.
1. Aan: 24/7
De gewone consumenten tv's zijn niet gebouwd om 24 uur aan te staan. Hoewel er gezinnen zijn die hun tv de hele dag aan laten staan, zal de tv in normale situaties niet langer dan 15 uur aan zijn. Signage-schermen kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week aan staan. Klaar voor gebruik en zonder oververhit te raken. Bij signage displays heeft dit geen negatieve invloed, ze gaan daardoor langer mee dan consumenten tv’s!
2. Weergaveprestaties
De weergave van een tv is prima voor Netflix en het nieuws, maar zal uiteindelijk verouderd raken. Wat je dan ziet? Het beeld kan trillen en kleuren kunnen vervagen. Dit zal niet gebeuren met het display voor professioneel gebruik. Deze displays zijn gemaakt om minimaal 50.000 uur mee te gaan. Dankzij het gebruik van LCD- en LED-schermen is de weergaveprestatie beter en het gebruik duurzamer.
3. Zonlicht op het scherm
Zonneschijn is fijn, maar niet als het op de tv weerkaatst. Ondertiteling is bijvoorbeeld lastig te lezen als de zon er recht op schijnt. Geloof het of niet, maar zonlicht heeft geen gevolgen voor de duidelijkheid op digital signage schermen. De inhoud is altijd perfect zichtbaar, wat geweldig is als het scherm in een etalage of in een winkel met fel licht wordt geplaatst. Er zijn voor dit soort omstandigheden zelfs speciale displays beschikbaar. De signage-weergave is gemaakt om het bericht over te dragen, ongeacht de verschillende omstandigheden qua lichtinval.
4. De verbinding
Het komt tegenwoordig vaker voor dat smart tv's zijn verbonden met internet. Maar het primaire doel is om programma's via een kabel, satelliet of digitaal te presenteren. Soms is het signaal een beetje onstabiel. Digital signage displays zijn altijd verbonden met internet, via WiFi of kabel. Het voordeel hiervan is dat je de inhoud op afstand kunt wijzigen, je hebt geen kabels of andere producten meer nodig.
5. Verberg de kabels
Over kabels gesproken. Tv's zijn nog niet volledig draadloos. Er zitten vaak behoorlijk wat kabels achter de tv's die moeten worden verborgen. Digital signage displays zijn bijna draadloos, ze hebben alleen stroom nodig en dat is alles. De kabels van de narrowcasting-schermen kunnen heel netjes worden verborgen, zodat ze niet worden opgemerkt. Vergeet niet dat de Smart Signage displays van Samsung voorzien zijn van een interne player waardoor het display er altijd strak uitziet.
6. Garantie
Consumenten tv’s hebben meestal een garantie van één jaar, die vaak kan worden teruggebracht tot 90 dagen of ongeldig kan worden verklaard als het beeldscherm wordt gebruikt in een commerciële toepassing. Professionele displays hebben echter meestal een standaardgarantie van twee jaar met een optie voor een extra verlengde garantie van drie jaar. Dus dit is ook een belangrijk punt om in overweging te nemen bij de keuze van display.
Voor de volledige line up Smart Signage displays van Samsung verwijzen we graag naar www.displaysolutions.samsung.com. Hier vind je de volledige line up Smart Signage displays in alle soorten en maten en functionaliteiten voor specifieke toepassingen. Er zijn daarnaast diverse Samsung partners met een uitgebreide kennis over de hardware die je erg goed kunnen adviseren en helpen bij het vinden van het juiste display. Uiteraard kunnen wij altijd hierbij ondersteuning bieden, mail hiervoor naar info@screencom.eu.