Welke displays moet ik kiezen voor mijn digital signage?

De plek waar je de schermen hangt heeft invloed op het formaat de content die je toont én de specificaties van je scherm

Welke displays moet ik kiezen voor mijn digital signage?

Wie de knoop heeft doorgehakt om te gaan werken met digital signage, staat voor de volgende moeilijke keuze. Want welke schermen ga je inzetten? Kies je voor de grootste displays voor optimaal bereik, of ga je werken met een subtielere vorm van narrowcasting?

Hoe kies ik het juiste scherm? 3 belangrijke lessen

Over de keuze van het juiste scherm wordt vaak te makkelijk gedaan. Maar waar je je bij een televisie in de huiskamer misschien laat leiden door de resolutie en het aantal inch, is er in narrowcasting een groot aantal factoren van belang. Want hoe ziet de ruimte er bijvoorbeeld uit, wat is je doel per scherm en hoe ga je de displays gebruiken?

Les 1: groot is niet altijd beter

Het cliché klopt: het gaat niet om het formaat, maar wat je ermee doet. In een kleine ruimte is een groot scherm niet alleen overdreven, maar komt de boodschap ook minder goed over. In retail is het gebruik van kleine schermen de nieuwe trend. Daar zijn een aantal hele duidelijke oorzaken voor:
  • Een bescheiden scherm verkleint de afstand tot de klant;
  • De opties voor touchscreens zijn vele malen groter bij kleine schermen;
  • Kleinere schermen zijn toegankelijker, nodigen uit tot stoppen en bevorderen interactie;
  • Door het formaat van de schermen kun je werken met specifiekere content, zoals een meetingpoint module of aanbiedingen naast het betreffende rek. 
Waar de grote displays vooral worden ingezet als alternatief voor het traditionele reclamebord, kun je de kleine schermen eerder zien als vervanging voor het in-store magazine. Speel hier met je content op in: laat recepten bijvoorbeeld zien of laat de klanten producten opslaan in hun persoonlijke online winkelmandje.

Les 2: aankoopprijs zegt niet alles

Goedkope schermen kunnen op de lange termijn toch niet zo goedkoop blijken. Bedenk van tevoren goed hoe jij je schermen gaat inzetten en bekijk alle kosten die hierbij komen kijken. Van een consumententelevisie kun je niet verwachten dat deze lang meegaat wanneer je ‘m zestien uur per dag non-stop laat draaien. Bekijk goed of de displays bestand zijn tegen professioneel gebruik, welke energiekosten ze met zich meebrengen en of er een interne mediaplayer in zit. Zo voorkom je dat je achteraf extra kosten moet maken.

Les 3: zie het in het juiste licht

De plek waar je de schermen hangt heeft niet alleen invloed op het formaat van je scherm en de content die je toont, maar ook op de specificaties van je scherm. Houd allereerst rekening met de lichtinval om te kijken hoeveel helderheid nodig is. Normale ruimtes hebben echt niet meer brightness nodig dan 700 cd / m2. Pas bij (semi-)outdoor gebruik wordt een minimale helderheid van 1500 cd / m2 relevant. Kijk ook goed naar de verschillende aansluitingen (HDMI, DVI, Displayport, RJ45) die nodig zijn voor wat je ermee wilt.

Kom je er niet uit?

Twijfel je nog over wat je met je scherm wilt? Neem contact op met ScreenCom: samen gaan we graag op zoek naar wat voor jou de beste optie is.

Laatste nieuwsberichten

MagicINFO 7, meer nieuwe features voor volledig beheer

Download the nieuwste MagicINFO 7.1 versie en ontdek nieuwe features zoals content lock, uitgebreidere user rechten en verbeterde API's voor content automatisering.

Lees meer
Dynamische interactie tussen klant en display

ScreenCom heeft Near Field Communications (NFC) -tags technologie gecombineerd met MagicINFO. Die combinatie zorgt ervoor dat statische smart signage-netwerken veranderen in dynamische points of sales. 

Lees meer
Werken bij ScreenCom?
Bij ScreenCom houden wij van mensen met ambitie. Daarom zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s die affiniteit hebben met IT, Sales of Marketing om ons te versterken. Wij bieden jou de kans om binnen een jong, dynamisch en ambitieus team te werken voor grote internationale merken… en dat in Stadskanaal! 
Lees meer
Het overvolle prikbord maakt ruimte voor een strak display!

De tijd van volle prikborden vandaag de dag is gelukkig steeds meer een herinnering aan vroeger. Meer en meer colleges en universiteiten kiezen namelijk voor het opzetten van een narrowcasting netwerk binnen het opleidingsinstituut.

Lees meer
DataLink webinar - woensdag 26 juni

Met Samsung MagicINFO DataLink wordt dynamische inhoud op een eenvoudige en efficiënte manier getoond. Een perfecte manier om relevante inhoud realtime weer te geven. Doe mee met het MagicINFO DataLink-webinar om te zien hoe het werkt.  

Lees meer
Droomt u van een ongekend grote videowall die indruk maakt?

MagicINFO Premium is ideaal om videowalls mee aan te sturen en geeft u de volledige vrijheid in uw creativiteit. Een grote opvallende videowall of art wall werkt aan uw merkbeleving en customer expierence. Om uw droom videowall te creëren zijn er 3 opstellingen mogelijk, deze lichten we toe in het artikel.

Lees meer

Do you want to become partner? Please get in contact with us!