Welke displays moet ik kiezen voor mijn digital signage?

De plek waar je de schermen hangt heeft invloed op het formaat de content die je toont én de specificaties van je scherm

Welke displays moet ik kiezen voor mijn digital signage?

Wie de knoop heeft doorgehakt om te gaan werken met digital signage, staat voor de volgende moeilijke keuze. Want welke schermen ga je inzetten? Kies je voor de grootste displays voor optimaal bereik, of ga je werken met een subtielere vorm van narrowcasting?

Hoe kies ik het juiste scherm? 3 belangrijke lessen

Over de keuze van het juiste scherm wordt vaak te makkelijk gedaan. Maar waar je je bij een televisie in de huiskamer misschien laat leiden door de resolutie en het aantal inch, is er in narrowcasting een groot aantal factoren van belang. Want hoe ziet de ruimte er bijvoorbeeld uit, wat is je doel per scherm en hoe ga je de displays gebruiken?

Les 1: groot is niet altijd beter

Het cliché klopt: het gaat niet om het formaat, maar wat je ermee doet. In een kleine ruimte is een groot scherm niet alleen overdreven, maar komt de boodschap ook minder goed over. In retail is het gebruik van kleine schermen de nieuwe trend. Daar zijn een aantal hele duidelijke oorzaken voor:
  • Een bescheiden scherm verkleint de afstand tot de klant;
  • De opties voor touchscreens zijn vele malen groter bij kleine schermen;
  • Kleinere schermen zijn toegankelijker, nodigen uit tot stoppen en bevorderen interactie;
  • Door het formaat van de schermen kun je werken met specifiekere content, zoals een meetingpoint module of aanbiedingen naast het betreffende rek. 
Waar de grote displays vooral worden ingezet als alternatief voor het traditionele reclamebord, kun je de kleine schermen eerder zien als vervanging voor het in-store magazine. Speel hier met je content op in: laat recepten bijvoorbeeld zien of laat de klanten producten opslaan in hun persoonlijke online winkelmandje.

Les 2: aankoopprijs zegt niet alles

Goedkope schermen kunnen op de lange termijn toch niet zo goedkoop blijken. Bedenk van tevoren goed hoe jij je schermen gaat inzetten en bekijk alle kosten die hierbij komen kijken. Van een consumententelevisie kun je niet verwachten dat deze lang meegaat wanneer je ‘m zestien uur per dag non-stop laat draaien. Bekijk goed of de displays bestand zijn tegen professioneel gebruik, welke energiekosten ze met zich meebrengen en of er een interne mediaplayer in zit. Zo voorkom je dat je achteraf extra kosten moet maken.

Les 3: zie het in het juiste licht

De plek waar je de schermen hangt heeft niet alleen invloed op het formaat van je scherm en de content die je toont, maar ook op de specificaties van je scherm. Houd allereerst rekening met de lichtinval om te kijken hoeveel helderheid nodig is. Normale ruimtes hebben echt niet meer brightness nodig dan 700 cd / m2. Pas bij (semi-)outdoor gebruik wordt een minimale helderheid van 1500 cd / m2 relevant. Kijk ook goed naar de verschillende aansluitingen (HDMI, DVI, Displayport, RJ45) die nodig zijn voor wat je ermee wilt.

Kom je er niet uit?

Twijfel je nog over wat je met je scherm wilt? Neem contact op met ScreenCom: samen gaan we graag op zoek naar wat voor jou de beste optie is.

Laatste nieuwsberichten

Display Power BI dasboards met MagicINFO

Meten is weten en kennis is kracht. Vandaag de dag zijn er diverse softwarepakketten op de markt om inzicht te geven in uw bedrijfsgegevens en deze op een aantrekkelijke en slimme manier weer te geven zodat u in staat bent om gefundeerde beslissingen te nemen voor iedere afdeling.

Lees meer
Webinar MagicInfo 6 - nieuwe data bekend

Ontdek MagicInfo of leer MagicInfo nog beter kennen tijdens het webinar MagicInfo. Gegeven door de consultant van MagicInfo Services. 

Lees meer
Features van MagicINFO 7 gedemonstreerd op ‘s werelds grootste AV beurs!

De zestiende ISE (Integrated Systems Europe) heeft plaatsgevonden in de RAI Amsterdam. Het is ‘s werelds grootste audiovisuele beurs. Dit jaar zijn er maar liefst 80.000 bezoekers geweest. 

Lees meer
Developer vacancy - 40hrs/week

At ScreenCom our developers work together to provide the best solutions for our customers. We are looking for a developer to join our team. 

Lees meer
Samsung blijft in de toppositie van de digital signage-markt!

Volgens IDC (International Data Corp) heeft Samsung de toppositie in de digital signage-markt opnieuw veiliggesteld in 2Q18.

Lees meer
Databeveiliging en MagicInfo

Dataveiligheid staat hoog op de agenda bij veel organisaties. Netwerken van organisaties zijn steeds beter beveiligd. Hoe veilig is MagicInfo als narrowcastingsysteem en is de MagicInfo software geschikt voor streng beveiligde netwerken? 

 

 

Lees meer

Reseller van MagicInfo worden? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies!