Databeveiliging en MagicInfo

Hoe veilig is MagicInfo als narrowcasting systeem en is de MagicInfo software geschikt voor streng beveiligde netwerken?

Databeveiliging en MagicInfo

Dataveiligheid staat hoog op de agenda bij vele organisaties. Netwerken van organisaties zijn ook steeds beter beveiligd. Hoe veilig is MagicInfo als narrowcasting systeem en is de MagicInfo software geschikt voor streng beveiligde netwerken? 

Data via netwerkpoorten
Om een antwoord te geven op de bovenstaande vragen is het eerst van belang om te weten welke datastromen er zijn. En dat is vrij simpel. Het Samsung Smart signage display maakt connectie met de MagicInfo server om content en configuraties op te halen. Om deze connectie te maken moeten er specifieke netwerkpoorten open worden gezet, niet alle. Dit houdt in dat er alleen dataverkeer van buiten naar binnen gaat en niets naar binnen. Dat is veiliger!

Dataverkeer is SSL-gecertificeerd
Al het dataverkeer tussen uw displays en de MagicInfo (shared) cloudserver van ScreenCom is SSL (Secure Sockets Layer) gecertificeerd. Dit houdt in dat de data die verstuurd wordt tussen server en internet browser gecodeerd verstuurd wordt. Op die manier kunnen logingegevens, content en koppelingen met systemen veilig worden gebruikt. De MagicInfo cloudserver van ScreenCom wordt volledig onderhouden door professionele IT-ers die dagelijks proactief onderhoud uitvoeren en de server nauwlettend in de gaten houden. Naast de shared MagicInfo cloudserver biedt ScreenCom ook de mogelijkheden om te kiezen voor een private cloudserver. Hierdoor belast u minder uw eigen IT-omgeving en legt u het onderhoud en beheer in veilige handen van de consultants van ScreenCom. Indien gewenst kan de beveiliging van de private cloudserver opgeschroefd worden door alleen toegang te verlenen aan specifieke afdelingen of personen door middel van IP-whitelisting.

MagicInfo kan ook on-premise
De MagicInfo software kan ook geïnstalleerd worden op een server binnen uw eigen IT-infrastructuur. Zo houdt u al het dataverkeer binnen uw eigen netwerk en is het in de meeste gevallen ook eenvoudig om koppelingen te leggen met eigen interne systemen voor content automation of realtime data management. Met de on-premise situatie heeft u het beheer en het gebruik volledig in eigen hand.

Server up-to-date
Een schoon en opgeruimd huis is veilig en prettig om in te wonen, en zo werkt het ook met de server. Het is belangrijk om een aantal keren per jaar MagicInfo te updaten. Hiermee worden kritieke bugs opgelost en maakt u gebruik van de meest recente software. Twee keer per jaar komt er een nieuwe versie uit waarin problemen zijn verholpen, maar ook nieuwe features zijn toegevoegd. 

Niet alles hoeft voor iedereen toegankelijk te zijn
MagicInfo beschikt over een uitgebreid RBAC (Role Base Access Control System) systeem waarmee u bepaalde gebruikers toegang kunt geven tot bepaalde displays binnen uw netwerk. U bepaalt welke gebruiker wel of geen toegang krijgt tot content, playlist, schedules en devices. Door de inrichting van user rechten en rollen slim in te delen, bent u volledig in controle en beheert u de toegankelijkheid tot data en gegevens. 

Ruime ervaring met dataveiligheid
MagicInfo voldoet aan de standaard als het gaat om databeveiliging en biedt meerdere mogelijkheden in hoe u welke data toegankelijk maakt. Heeft u een specifieke situatie en wilt u meer informatie over hoe u MagicInfo veilig kan implementeren binnen uw beveiligde netwerk. De consultants van ScreenCom hebben een ruime ervaring als het gaat om het veilig opslaan van data en het beschikbaar stellen ervan. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies. 

Laatste nieuwsberichten

Display Power BI dasboards met MagicINFO

Meten is weten en kennis is kracht. Vandaag de dag zijn er diverse softwarepakketten op de markt om inzicht te geven in uw bedrijfsgegevens en deze op een aantrekkelijke en slimme manier weer te geven zodat u in staat bent om gefundeerde beslissingen te nemen voor iedere afdeling.

Lees meer
Webinar MagicInfo 6 - nieuwe data bekend

Ontdek MagicInfo of leer MagicInfo nog beter kennen tijdens het webinar MagicInfo. Gegeven door de consultant van MagicInfo Services. 

Lees meer
Features van MagicINFO 7 gedemonstreerd op ‘s werelds grootste AV beurs!

De zestiende ISE (Integrated Systems Europe) heeft plaatsgevonden in de RAI Amsterdam. Het is ‘s werelds grootste audiovisuele beurs. Dit jaar zijn er maar liefst 80.000 bezoekers geweest. 

Lees meer
Developer vacancy - 40hrs/week

At ScreenCom our developers work together to provide the best solutions for our customers. We are looking for a developer to join our team. 

Lees meer
Samsung blijft in de toppositie van de digital signage-markt!

Volgens IDC (International Data Corp) heeft Samsung de toppositie in de digital signage-markt opnieuw veiliggesteld in 2Q18.

Lees meer
Databeveiliging en MagicInfo

Dataveiligheid staat hoog op de agenda bij veel organisaties. Netwerken van organisaties zijn steeds beter beveiligd. Hoe veilig is MagicInfo als narrowcastingsysteem en is de MagicInfo software geschikt voor streng beveiligde netwerken? 

 

 

Lees meer

Reseller van MagicInfo worden? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies!