6 slimme manieren om eenvoudig content te creëren met MagicINFO

Als contentbeheerder hoeft u helemaal niet met ingewikkelde technische systemen belast te worden als u content wilt plaatsen of vervangen.

6 slimme manieren om eenvoudig content te creëren met MagicINFO

MagicINFO toegankelijk voor iedere gebruiker

Alle wensen en eisen op het gebied van IT en contentcreatie zijn in kaart gebracht en MagicINFO kwam hierbij als beste uit de bus. Helemaal top! Daarnaast is er ook al nagedacht over de taken die verdeeld moeten worden en welke vaardigheden er voor die taken nodig zijn. Het team staat te popelen om berichten te publiceren.

Maar, wat als u er gaandeweg achter komt dat toch niet iedereen even bedreven is met een design tool of zich comfortabel voelt met ingewikkelde planningsopties? Geen paniek, MagicINFO kan ingezet worden zonder al te veel kennis van IT of “tool” vaardigheden. In dit artikel benoemen we 6 manieren die MagicINFO voor iedere contentbeheerder toegankelijk en leuk maakt om mee te werken. We benoemen de mogelijkheden waarin MagicINFO zijn kracht laat zien!

 

1. Stel gebruikersrechten in

Het voordeel van software voor narrowcasting is dat de schermen niet door één, maar door meerdere personen zou kunnen worden beheerd. Gebruikersrechten stelt u in staat om een projectteam in te richten met speciale bevoegdheden. De mogelijkheden van dit rechtensysteem zijn groot, en het systeem is uitermate flexibel, eenvoudig in te richten naar gebruik en inzet. Zo kunt u bepaalde gebruikers de voor hun relevante berichten laten zien en anderen bijvoorbeeld uitgebreidere redactiebevoegdheden geven.


2. Beperk/benut de mogelijkheden in de web author

De web author is de content creatie tool in MagicINFO. Deze author kent oneindig veel mogelijkheden. Zoveel dat het overweldigend kan zijn of niet geheel dummy proof. Om dit overzichtelijk te houden zijn er diverse mogelijkheden:
 

  • Een snelle oplossing is het gebruiken van de masterpage. Een ontwerp met achtergrond en elementen die op iedere pagina terug mogen komen.
  • Ook kunt u pagina’s opslaan als template, zodat ze vaker gebruikt kunnen worden door meerdere contentbeheerders.
  • Daarnaast is het nu ook mogelijk om elementen op de pagina te vergrendelen en hiermee onbewerkbaar te maken.

Allerlei tips die ervoor zorgen dat een professionele uitstraling gehandhaafd blijft. U wordt als contentbeheerder dus helemaal niet meer met ingewikkelde technische systemen belast als u content wilt plaatsen of vervangen.


3. Zet content op FTP en CIFS locatie en werk vanuit hier aan de items

Door de inzet van een FTP-server of een CIFS-locatie zou de content beheerder MagicINFO niet hoeven te gebruiken. Er kan simpelweg gewerkt worden in bijvoorbeeld de PowerPoint op de FTP-server. Het content-item in MagicINFO is dan de map op de FTP-server/CIFS-locatie, alle files en items op die locatie worden zodoende opgenomen in de afspeellijst. Met een ingestelde interval zorgt u er altijd voor dat de content geüpdatet wordt wanneer er een wijziging is aangebracht of nieuwe items zijn toegevoegd aan de map. Dat werkt super handig!


4. Automatiseer met dynamische data in via widgets of DataLink

Een andere manier om eenvoudig content te creëren is door het te automatiseren. Dit kan door de inzet van een widget of het gebruik van DataLink. Een widget is bijvoorbeeld een nieuwsfeed van Nu.nl, maar kan ook een feed zijn vanuit het intranet of de nieuwspagina van jullie eigen website. Eén keer een widget maken en inplannen en u heeft er geen omkijken meer naar.

DataLink is een andere slimme manier om dynamische content te kunnen gebruiken. DataLink verbindt content vanuit de databron met de pagina in de web author. Dus als er content wijzigt in de bron, verandert dit ook in de presentatie. Denk aan verkoopcijfers, informatie over de productie, maar het kan ook gewoonweg een verjaardagskalender zijn. Ook hierbij geldt, is dit één keer goed ingesteld, dan volgt de rest automatisch.

 

5. Simple CMS

Het Simple CMS is een handige tool die naast MagicINFO ingezet kan worden. Het SimpleCMS is een minuscule applicatie die op een webpagina wordt gehost. Deze wordt opgenomen als webelement van een afspeellijst in MagicINFO. Gewoon een aantal pagina’s met een vaste indeling, ruimte voor tekst en een afbeelding naar eigen beleving. Dat alles in opmaak van uw eigen bedrijfshuisstijl.

 

6. Werk vanuit een data asset management systeem

Gaat u werken met een data asset management systeem (DAM), dan zou u MagicINFO niet hoeven te zien. U werkt aan de content items, playlists en schedule (planningsschema) in de DAM. Het content item maakt u in Photoshop of Illustrator en deze geeft u een tag mee met meta gegevens, die geeft aan wat er met het item moet gebeuren in MagicINFO. Vervolgens pakt MagicINFO de tag en toont alleen de items op het display, uiteraard hetgeen gekoppeld is aan die tag. Deze manier van werken komt  vooral vaak voor in retailorganisaties waar veel met campagnes wordt gewerkt, maar kan ook inspirerend zijn voor bedrijven in andere branches.

Welke manier het beste past bij uw team hangt natuurlijk nauw samen met het doel waarvoor signage is ingezet. Leg uw project gerust eens tegen het licht aan van de MagicINFO specialist. Wie weet kunt u en uw collega’s nog efficiënter en eenvoudiger content creëren.

# let’s make content create fun!  

 

Laatste nieuwsberichten

6 verschillen tussen een digital signage display en tv

Mensen hebben de neiging om te denken dat er geen groot verschil zit tussen een digital signage-display en een normale consumenten tv. Het zijn toch allebei schermen? Klopt, maar er zijn absoluut verschillen. In dit artikel benoemen we 6 opvallende verschillen.

 

Lees meer
6 manieren waarop digital signage kan leiden tot meer omzet voor retailbedrijven

Digital signage wordt inmiddels in verschillende bedrijven en branches ingezet. Veel retailbedrijven willen niet meer zonder. Hun scherm heeft een belangrijke plek in de winkel gekregen. Dat is niet voor niks. Ze zien het voordeel terug in hun omzet. 

Lees meer
Waarom digital signage onderdeel moet zijn van uw marketingstrategie?

Marketingstrategieën die worden ondersteund door digital signage leveren meer op!

Lees meer
4 manieren om een welkomstboodschap te maken

Het creëren van een welkomstboodschap hoeft helemaal niet veel inspanning te vragen. Handmatig kan er een boodschap worden gemaakt, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om dit te automatiseren.

Lees meer
MagicINFO 7, meer nieuwe features voor volledig beheer

Download the nieuwste MagicINFO 7.1 versie en ontdek nieuwe features zoals content lock, uitgebreidere user rechten en verbeterde API's voor content automatisering.

Lees meer
Dynamische interactie tussen klant en display

ScreenCom heeft Near Field Communications (NFC) -tags technologie gecombineerd met MagicINFO. Die combinatie zorgt ervoor dat statische smart signage-netwerken veranderen in dynamische points of sales. 

Lees meer

Do you want to become partner? Please get in contact with us!